28 °C Budapest

Aláírták a Közép-Dunántúli Régió kiemelt projektjeinek első támogatási szerződését

Pénzcentrum
2008. július 7. 15:18

Balatonfüred a balatonfüredi kistérség szervező központja, a Balaton Régió egyik legnagyobb kulturális és történelmi hagyománnyal rendelkező települése. A reformkori városrész, a Balaton partján fekszik, a Balatoni Riviéra övezetében. Ez a városrész 2005-ben Műemléki Jelentőségű Terület besorolást kapott.

Balatonfüred önkormányzata az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében 1,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert a reformkori városközpont fejlesztésére. A kiemelt projektnek köszönhetően a 2005-ben műemléki jelentőségűnek nyilvánított városrészben lehetőség nyílik a leromlott állapotú Vasary Kastély, két múzeum, számos tér és park felújítására.
A projekt a város hosszútávú stratégiai céljaihoz illeszkedik, a Regionális Operatív Programban támogatást nyert "Balaton-part ékköve I." folytatása, az itt tervezett fejlesztések ennek a projektnek az eredményeire épülnek. A beruházás egyedi a régióban, hiszen egy történelmi városrész komplex fejlesztésére koncentrál.

A projekt megvalósításának helyszínei:
• A reformkori városrészben lévő Blaha u. 3. szám alatti épület felújítása közösségi funkció kialakításával: Városi Helytörténeti Gyűjtemény valamint Turisztikai Információs Központ létrehozása.
• A Jókai Mór Emlékmúzeum felújítása, a városrész parkjainak rekonstrukciója, a "Történelmi emlékhelyek, szobrok útjá"-nak kialakítása.
• A városrészre vezető önkormányzati utak felújítása, modern utcabútorokkal, új közvilágítással való felszerelése.
• A reformkori városközpont közepén elhelyezkedő ún. Vaszary kastély rekonstrukciója és abban kulturális funkció kialakítása a környezetében lévő közpark rendezésével.

A fejlesztések célja a Balaton térség versenyképességének javítása, a térség idegenforgalmi vonzerejének növelése, a történelmi és kulturális értékek kihasználása, megőrzése és az erős szezonalitás csökkentése. A várhatóan 2010 márciusában befejezett fejlesztés jelentősen hozzájárul a munkaerőpiac szezonalitásának csökkentéséhez.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 15. hétfő
Mária
33. hét
Augusztus 15.
Nagyboldogasszony
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?