12 °C Budapest

Robbanás előtt a pénzbomba júliusban is

Pénzcentrum
2008. július 3. 05:40

Egész évben folyamatosan nyílnak, zárnak a pályázati lehetőségek, melyekről a Pénzcentrum is tájékoztatja olvasóit. Nézzük, mire érdemes az év hetedik hónapjában figyelni!

Ipari parkok

Még a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) írta ki az "Ipari Park" cím elnyerésének lehetőségéről szóló pályázatot, melynek határideje július 15. Aki pályázni szeretne az IPC-800-as kódszámú kiírásra, érdemes tudnia, hogy olyan ipari parkot megvalósítani, fejleszteni és üzemeltetni szándékozó jogi személyű gazdasági társaság, közhasznú társaság, kistérségi társulás és helyi önkormányzat pályázhat, amely megfelel a kiírási feltételeknek.

Így például nem áll csőd-, felszámolási, illetve végelszámolási eljárás alatt. Fontos tudni, hogy az "Ipari Park" cím elnyerése a jogszabályokban és más pályázati rendszerekben megfogalmazott támogatások és preferenciák elnyeréséhez, illetve igénybevételéhez előírt "Ipari Park" cím megszerzését jelenti, azonban annak elnyerése nem jelent közvetlen pénzügyi támogatást.

Szociális ellátások

Július végén zárulnak a szociális alapszolgáltatások és gyermekjóléti alapellátások infrastrukturális fejlesztését célzó regionális kiírások is. Az igényelhető keretösszegről az alábbi táblázat ad tájékoztatást.


Kutatás-fejlesztésre is jut támogatás

Szintén júliusban zárul a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) által meghirdetett, a Nemzeti Technológiai Platformok támogatása 2. (NTP-08) című pályázat is. A rendelkezésre álló keretösszeg 360 millió forint, támogatást belföldi székhelyű, jogi személyiséggel rendelkező szervezet igényelhet. A vissza nem térítendő támogatás futamideje legfeljebb 2 év, maximális összege pedig 36 millió forint.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Új pályázati kiírásként jelent meg az INNOCSEKK PLUSZ végleges dokumentációja is az NKTH honlapján. A támogatás célja a kisvállalkozások innovációs kezdeményezéseinek, valamint az innovációs szolgáltatások keresleti oldalának ösztönzése, a tudásközpontok és a kisvállalatok közötti tudástranszfer előmozdítása.

A rendelkezésre álló keretösszeg a meghirdetést követő 3 éves időszakra évente 4 milliárd forint, melyből maximum 24 hónapos futamidőre témakörtől függően 3 - 30 millió forint igényelhető. Pályázni azon jogi személyiséggel rendelkező vagy jogi személyiség nélküli
kisvállalkozások pályázhatnak, melyek vállalják, hogy a projektet az adott régióban bejegyzett székhelyükön, telephelyükön, vagy fióktelepükön valósítják meg.


Mezőgazdasági pályázat

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) éppen egy héttel ezelőtt írta ki a 2009. évi Magyar Agrárgazdasági Minőségi Díj elnyerésére szóló pályázatot. A pályázat célja olyan hazai mezőgazdasági szervezetek országos szintű elismerése és díjazása, melyek tevékenységük során bizonyíthatóan elkötelezettek a minőség iránt, kiemelt fontosságot tulajdonítanak a minőségi munkavégzésnek valamint az egyenletesen jó minőségű termékek előállításának illetve szolgáltatás nyújtásának.

Pályázni november 14.-ig lehet azon szervezeteknek, amelyeknek nincs lejárt és meg nem fizetett köztartozása, nem áll csőd, felszámolás, végelszámolás hatálya alatt.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem