16 °C Budapest

Aréna Pláza: újabb bérlő húzta le a rolót!

Pénzcentrum
2008. június 27. 09:15

Idén már a második bérlő sokkalt be és további tíz-tizenöt szabadulna a bérleti jogától Európa legnagyobb bevásárlóközpontjában. A tulajdonosok bizakodóak és a forgalom növekedésére számítanak, ugyanakkor a bérlők csak nézelődő és hűsölő emberekről számolnak be, akik közül sokan egy forintot sem költenek - írja a Magyar Nemzet.

Korábban egy babaruhákat árusító üzlet, most egy optikai bolt húzná le a rolót, mert nem kívánják tovább finanszírozni a veszteségeket. A tulajdonosok szerint ez mindössze a bérlők egy százalékát jelenti, ami egy induló központ esetén előforduló jelenség.

Az alkalmazottak unatkoznak a kevés vásárló miatt, a máshol sikeres termékeikből is csak sokkal alacsonyabb forgalmat bonyolítanak az üzletek. A bérlőket nyolc éves szerződés köti, többen az iskolai szünettől várnak nagyobb forgalmat.

Az angol befektetők nem kívánják csökkenteni a bérleti díjakat, de reklámokkal és egyéb marketing eszközökkel támogatják a bérlőket. A brit befektetők a magyar gazdaság megerősödésére számítanak, bár a világmárkákat kínáló üzletek egyelőre nem a magyarok pénztárcájához szabták az árakat.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?