18 °C Budapest

Megválasztották az idei év Ernst & Young "World Entrepreneur of the Year" nyertesét

Pénzcentrum
2008. június 3. 15:45

Dr. Jean-Paul Clozel, a svájci Actelion Pharmaceuticals elnöke és alapítója vehette át az idén nyolcadik alkalommal megrendezett Ernst & Young "World Entrepreneur of the Year" üzleti elismerését Monte Carlóban. A világ egyik legrangosabb vállalkozói versenyén Magyarországot a hazai győztes Jaksity György, a Concorde Értékpapír Zrt. ügyvezető igazgatója képviselte.

2008. június 1., Monte Carlo - Az Ernst & Young idei "World Entrepreneur of the Year" díjátadó súlyát és komolyságát jelzi, hogy az országnyertesek profilját végignézve a fókusz a fenntartható fejlődésen és a felelős társadalmi szerepvállaláson volt. A negyvenhárom ország negyvennyolc jelöltjének többsége vállalkozásával választ nyújt, és keres a környezetváltozás, a gazdasági recesszió, vagy akár az egészségügy megoldandó kérdéseire. A nyertesek között olyan cégeket találunk, amelyek geotermikus energiával, alternatív áramellátással, bio-növény termesztésével, gyógytechnológiával, vagy akár hőszigeteléssel foglalkoznak.

A sorba tartozik Dr. Jean-Paul Clozel is, aki az 1997-ben kutató feleségével alapított Actelion nevű vállalatával vezetővé vált a tüdőgyógyászat területén használható kismolekulás gyógyszerek fejlesztésében, és világszerte növelte a betegek élettartamát és javította életszínvonalukat.

"Jean-Paul igazi kockázatot vállalt, mikor addigi munkáját hátrahagyva megalapította saját vállalkozását egy nagyon nehéz üzleti szegmensben, a biotechnológiában. A merész lépés végül sikert hozott Neki és csapatának, befektetőiknek és betegek ezreinek, akiken az Actelion gyógyszerei segítenek világszerte" - indokolta a döntést Joe Schoendorf, az Accel Partners vezetője és a nemzetközi Független Bíráló Bizottság elnöke. "Jean-Paul elkötelezettsége és kitűzött célja hozzásegítette, hogy vállalata iparága egyik legelismertebb sikertörténetévé váljon."

"Vállalkozók világszerte hihetetlen nagy és fontos eredményeket érnek el, amellyel értéket teremtenek üzleti partnereik, munkatársaik, szűkebb környezetük és a nemzetközi gazdaság számára" - mondta Havas István, az Ernst & Young magyarországi vezérigazgatója. "Elhivatottságuk és munkájuk bizonyítja, hogy mennyire fontos az Ernst & Young díja, amellyel ezeket az üzleti és társadalmi teljesítményeket emeljük ki, és állítjuk a középpontba követendő példának a jövő generációi számára."

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A díjat a minden évben újraválasztott nemzetközi Független Bíráló Bizottság ítéli oda. A testület tagjai vagy korábbi nyertesei az Ernst & Young "Entrepreneur Of The Year" címnek, vagy az egyes országok Független Bíráló Bizottságaiból kerülnek ki. A döntést írásos pályázati anyagok elemzése, illetve helyszíni interjúk alapján hozzák meg.

Jaksity György is, mint a többi ország győztese, örökös tagságot kapott az Ernst & Young "Entrepreneur of the Year" Hírességek Csarnokában (Hall of Fame), amely az Ernst & Young "Entrepreneur of the Year" Akadémia részét is képezi. Mind személye, mind szakmai eredményei és cégének nemzetközi sikerei is bizonyítják, hogy méltán képviselte Magyarországot ezen a rangos megmérettetésen.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem