29 °C Budapest

Lehet egyeztetni a hálózati tanulásról szóló pályázatról

Pénzcentrum
2008. május 21. 09:33

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) honlapján újabb kiírás jelent meg társadalmi egyeztetésre.A "Területi együttműködések, társulások, hálózati tanulás" (TAMOP 3.2.2/A) című pályázati kiírásra május 20. és június 3. között várják a véleményeket.

A hálózat működésének célja a közoktatási intézményekben az egész életen át tartó tanulást megalapozó kulcsképességek fejlesztését célzó kompetencia alapú oktatásra való átállást, a minőségi oktatást , az esélynövelést, a pedagógiai kultúra megújítását, a területi különbségek kiegyenlítését elősegítő szolgáltatások optimális területi lefedettségének biztosítása.

Ugyancsak fontos célja a hálózatépítésnek, hogy a területi együttműködés különböző szintjein, illetve az önálló régiós tervezésben, érdekérvényesítésben az intézmények, illetve fenntartók képesek legyenek a szubszidiaritás elvének érvényesítésével az intézményi szinttől a nagyobb területi egységekig - összhangban a Társadalmi Megújulás Operatív Program és Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében megvalósuló fejlesztésekkel - a közoktatás minőségét és hatékonyságát javítani.

A hálózat létrehozásának elvárt eredménye az ágazat közoktatási reformprogramjának sikeres végrehajtása érdekében - a jól működő, sikeres közoktatási rendszerek uniós, illetve nemzetközi jó gyakorlatainak és fejlesztési programjainak adaptációjára, önálló innovációra, azok mintájára kialakított - a területi hálózati tanulást és a hosszú távon aktuális szolgáltatásokat nyújtani képes koordinatív intézményi hálózat kiépítése és működtetése.

A pályázati kiíráshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat június 3-ig várja az NFÜ a véleményezésre kialakított partnerségi fórumba.

Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem