30 °C Budapest

Lehet egyeztetni a hálózati tanulásról szóló pályázatról

Pénzcentrum
2008. május 21. 09:33

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) honlapján újabb kiírás jelent meg társadalmi egyeztetésre.A "Területi együttműködések, társulások, hálózati tanulás" (TAMOP 3.2.2/A) című pályázati kiírásra május 20. és június 3. között várják a véleményeket.

A hálózat működésének célja a közoktatási intézményekben az egész életen át tartó tanulást megalapozó kulcsképességek fejlesztését célzó kompetencia alapú oktatásra való átállást, a minőségi oktatást , az esélynövelést, a pedagógiai kultúra megújítását, a területi különbségek kiegyenlítését elősegítő szolgáltatások optimális területi lefedettségének biztosítása.

Ugyancsak fontos célja a hálózatépítésnek, hogy a területi együttműködés különböző szintjein, illetve az önálló régiós tervezésben, érdekérvényesítésben az intézmények, illetve fenntartók képesek legyenek a szubszidiaritás elvének érvényesítésével az intézményi szinttől a nagyobb területi egységekig - összhangban a Társadalmi Megújulás Operatív Program és Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében megvalósuló fejlesztésekkel - a közoktatás minőségét és hatékonyságát javítani.

A hálózat létrehozásának elvárt eredménye az ágazat közoktatási reformprogramjának sikeres végrehajtása érdekében - a jól működő, sikeres közoktatási rendszerek uniós, illetve nemzetközi jó gyakorlatainak és fejlesztési programjainak adaptációjára, önálló innovációra, azok mintájára kialakított - a területi hálózati tanulást és a hosszú távon aktuális szolgáltatásokat nyújtani képes koordinatív intézményi hálózat kiépítése és működtetése.

A pályázati kiíráshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat június 3-ig várja az NFÜ a véleményezésre kialakított partnerségi fórumba.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 15. hétfő
Mária
33. hét
Augusztus 15.
Nagyboldogasszony
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?