Lehet egyeztetni a hálózati tanulásról szóló pályázatról

Pénzcentrum
2008. május 21. 09:33

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) honlapján újabb kiírás jelent meg társadalmi egyeztetésre.A "Területi együttműködések, társulások, hálózati tanulás" (TAMOP 3.2.2/A) című pályázati kiírásra május 20. és június 3. között várják a véleményeket.

A hálózat működésének célja a közoktatási intézményekben az egész életen át tartó tanulást megalapozó kulcsképességek fejlesztését célzó kompetencia alapú oktatásra való átállást, a minőségi oktatást , az esélynövelést, a pedagógiai kultúra megújítását, a területi különbségek kiegyenlítését elősegítő szolgáltatások optimális területi lefedettségének biztosítása.

Ugyancsak fontos célja a hálózatépítésnek, hogy a területi együttműködés különböző szintjein, illetve az önálló régiós tervezésben, érdekérvényesítésben az intézmények, illetve fenntartók képesek legyenek a szubszidiaritás elvének érvényesítésével az intézményi szinttől a nagyobb területi egységekig - összhangban a Társadalmi Megújulás Operatív Program és Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében megvalósuló fejlesztésekkel - a közoktatás minőségét és hatékonyságát javítani.

A hálózat létrehozásának elvárt eredménye az ágazat közoktatási reformprogramjának sikeres végrehajtása érdekében - a jól működő, sikeres közoktatási rendszerek uniós, illetve nemzetközi jó gyakorlatainak és fejlesztési programjainak adaptációjára, önálló innovációra, azok mintájára kialakított - a területi hálózati tanulást és a hosszú távon aktuális szolgáltatásokat nyújtani képes koordinatív intézményi hálózat kiépítése és működtetése.

A pályázati kiíráshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat június 3-ig várja az NFÜ a véleményezésre kialakított partnerségi fórumba.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. február 21. szerda
Elenonóra
8. hét
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem