15 °C Budapest

Szeretnél díjat kapni? Legyen hozzá ötleted!

Pénzcentrum
2007. december 13. 16:00

Több alkalommal is elhangzott már, hogy a hazai vállalkozások körében túlságosan alacsony szintű a kutatás-fejlesztési tevékenység. Éppen ezen a helyzeten kívánnak javítani azzal, hogy több, ezt a területet támogató pályázatot hirdetnek meg. Tipikusan ilyen például a 16. alkalommal meghirdetett 2007. évi Innovációs Nagydíj is.

A Nagydíj


Forrás: MISZ
A díjat a Magyar Innovációs Alapítvány hirdeti meg közösen a Gazdasági és Közlekedési, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériummal, a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatallal, a Magyar Szabadalmi Hivatallal, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával.

Kizárólag azok vehetnek részt a pályázaton, akik a 2007. évben kiemelkedő innovációs teljesítménnyel értek el jelentős hasznot. Ilyen tipikusan például az új termékek, új eljárások, illetve az új szolgáltatások értékesítése. A kiírás szerint az innováció alapja többek között a kutatás-fejlesztési eredmény, a szabadalom, a know-how alkalmazása, a technológia-transzfer.

Fontos kitétel, hogy bármely előző pályázatra benyújtott innovációval újra pályázni nem lehet. Akinek van "neveznivalója" annak nem kell mást tennie, mint egy 1 oldalas összefoglalót, egy részletes leírást készítenie. Emellett szükséges a megfelelő referenciák csatolása, illetve a nyilatkozat arról, hogy a közölt adatok, információk hitelesek, illetve, a szellemi tulajdonvédelmi jogokról.

A szakemberekből és a gazdasági és közlekedési miniszterből álló bírálóbizottság három értékelési szempont - az idei évben elért többlet eredmény, vagy többlet árbevétel, és egyéb műszaki, gazdasági előnyök, az eredetiség, újszerűség, illetve a társadalmi hasznosság - alapján dönt a díj odaítéléséről.

A Nagydíj mellett egyébként további díjakat is osztanak, így a további kiemelkedő teljesítmények a MISZ fentebb felsorolt partnereinek 2007. évi innovációs díját is meg lehet kapni, amennyiben 2008. február 13-ig benyújtásra kerül a pályázat.

Tavaly egyébként az Innovációs Nagydíjat a Mediso orvosi berendezés fejlesztő és szerviz Kft. kapta a NanoSPECT/CT® in vivo kisállat-vizsgáló rendszeréért. Az innováció eredményeképp ez a rendszer rendelkezik a piacon a legjobb képalkotási paraméterekkel. A Mediso Kft. tavaly 412 millió forint nyereséget realizált közvetlenül az eladásokból, emellett a technológiát a humándiagnosztikai termékek sorozatgyártásában is alkalmazzák.

Innováljunk, mert érdemes

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


Forrás: www.openinnovators.net
Az innováció fontosságára világít rá több uniós kiírás is, amelyeket keddi cikkünkben már ismertettünk, ezekről itt lehet bővebben olvasni.

Ezeken kívül a GOP keretében januárig lehet pályázni az 1.1.2.-es (ennek közép-magyarországi tükörpályázatára is), a kutatás-fejlesztési központok fejlesztését, megerősítését célzó kiírásra. A pályázaton minimum 400, maximum 1 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást lehet igényelni, január 5-ig.

A GOP-2007-1.2.2.-es kiírás (és annak kelet-magyarországi tükörpályázata) a vállalati innováció támogatását célozza. Vissza nem térítendő támogatás formájában minimum 25, maximum 200 millió forintot lehet igényelni, egészen január 7-ig.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?