23 °C Budapest

Megvannak a nyertesek, de van még lehetőség

Pénzcentrum
2007. december 5. 16:00

Ma került kihirdetésre a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal által meghonosított Jedlik Ányos Program pályázati felhívásának nyertesei. Örüljünk együtt és nézzük meg, milyen egyéb k+f támogatások állnak innovatív vállalkozásunk rendelkezésére!

Jedlik Ányos Program

A majdnem két hónappal ezelőtt, október 15-én zárult kiírás célja az innováció ösztönzése volt a magyar k+f stratégiai szempontok figyelembe vételével. A kiírás négy alprogramból állt össze, a támogatás vissza nem térítendő, minimum 200, maximum 800 millió forint értékben, legalább 1, de legfeljebb 3 évre.

A pályázati kiírásra összesen 184 pályázat érkezett be, több mint 67 milliárd forint igényelt támogatással. A bírálati irányító testület 56 projektet javasolt, összesen 20 milliárd forint támogatásra, ennek túlnyomó többségét az NKTH szerint kis- és középvállalkozások nyerték.

A támogatott projektekről a lista itt megtekinthető.

Cél a kutatás-fejlesztés elősegítése

Előző összeállításunkhoz képest most kizárólag az NKTH-n, illetve a Kutatás-fejlesztési Pályázati és Kutatáshasznosítási Iroda (KPI) által közzétett kiírásokat vesszük górcső alá, nem kell azonban kétségbe esni, mivel akad olyan új kiírás, mely az innovációval, kutatás-fejlesztéssel kapcsolatos.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 20 millió forintot, 25 éves futamidőre, már 8,1 százalékos THM-el, és havi 151 979 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 8,52% a THM; a K&H Banknál 8,57%; a Raiffeisen Banknál 8,72%,  az Erste Banknál 9,02%; míg az OTP Banknál 9,3%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Erre kiváló példát jelent a Nemzeti Kutatási és Fejlesztési Programok értékelésére vonatkozó - ugyan nem pályázati, hanem közbeszerzési - kiírás is. A kiírás a 2006. év végig lezárt projektek értékelésére vonatkozik, az ajánlattételi határidő 2007. december 10. Az ajánlattételi felhívás elérhető itt.

Emellett még novemberben jelent meg egy pályázati előzetes is, melynek célja a Regionális Innovációs Ügynökségek kutatás-fejlesztést és innovációt segítő feladatainak támogatása, amelyre régiónként 1, azaz összesen 7 nonprofit szervezet pályázhat. A 300 millió forint értékű vissza nem térítendő támogatás maximum 36 hónapra igényelhető.

Pályázni majd 2008. január 14-ig lehet, az alábbi kiírás alapján.

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 28. csütörtök
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM