33 °C Budapest

Megvannak a nyertesek, de van még lehetőség

Pénzcentrum
2007. december 5. 16:00

Ma került kihirdetésre a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal által meghonosított Jedlik Ányos Program pályázati felhívásának nyertesei. Örüljünk együtt és nézzük meg, milyen egyéb k+f támogatások állnak innovatív vállalkozásunk rendelkezésére!

Jedlik Ányos Program

A majdnem két hónappal ezelőtt, október 15-én zárult kiírás célja az innováció ösztönzése volt a magyar k+f stratégiai szempontok figyelembe vételével. A kiírás négy alprogramból állt össze, a támogatás vissza nem térítendő, minimum 200, maximum 800 millió forint értékben, legalább 1, de legfeljebb 3 évre.

A pályázati kiírásra összesen 184 pályázat érkezett be, több mint 67 milliárd forint igényelt támogatással. A bírálati irányító testület 56 projektet javasolt, összesen 20 milliárd forint támogatásra, ennek túlnyomó többségét az NKTH szerint kis- és középvállalkozások nyerték.

A támogatott projektekről a lista itt megtekinthető.

Cél a kutatás-fejlesztés elősegítése

Előző összeállításunkhoz képest most kizárólag az NKTH-n, illetve a Kutatás-fejlesztési Pályázati és Kutatáshasznosítási Iroda (KPI) által közzétett kiírásokat vesszük górcső alá, nem kell azonban kétségbe esni, mivel akad olyan új kiírás, mely az innovációval, kutatás-fejlesztéssel kapcsolatos.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Erre kiváló példát jelent a Nemzeti Kutatási és Fejlesztési Programok értékelésére vonatkozó - ugyan nem pályázati, hanem közbeszerzési - kiírás is. A kiírás a 2006. év végig lezárt projektek értékelésére vonatkozik, az ajánlattételi határidő 2007. december 10. Az ajánlattételi felhívás elérhető itt.

Emellett még novemberben jelent meg egy pályázati előzetes is, melynek célja a Regionális Innovációs Ügynökségek kutatás-fejlesztést és innovációt segítő feladatainak támogatása, amelyre régiónként 1, azaz összesen 7 nonprofit szervezet pályázhat. A 300 millió forint értékű vissza nem térítendő támogatás maximum 36 hónapra igényelhető.

Pályázni majd 2008. január 14-ig lehet, az alábbi kiírás alapján.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 1. péntek
Tihamér, Annamária
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?