31 °C Budapest

Megvannak a nyertesek, de van még lehetőség

Pénzcentrum
2007. december 5. 16:00

Ma került kihirdetésre a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal által meghonosított Jedlik Ányos Program pályázati felhívásának nyertesei. Örüljünk együtt és nézzük meg, milyen egyéb k+f támogatások állnak innovatív vállalkozásunk rendelkezésére!

Jedlik Ányos Program

A majdnem két hónappal ezelőtt, október 15-én zárult kiírás célja az innováció ösztönzése volt a magyar k+f stratégiai szempontok figyelembe vételével. A kiírás négy alprogramból állt össze, a támogatás vissza nem térítendő, minimum 200, maximum 800 millió forint értékben, legalább 1, de legfeljebb 3 évre.

A pályázati kiírásra összesen 184 pályázat érkezett be, több mint 67 milliárd forint igényelt támogatással. A bírálati irányító testület 56 projektet javasolt, összesen 20 milliárd forint támogatásra, ennek túlnyomó többségét az NKTH szerint kis- és középvállalkozások nyerték.

A támogatott projektekről a lista itt megtekinthető.

Cél a kutatás-fejlesztés elősegítése

Előző összeállításunkhoz képest most kizárólag az NKTH-n, illetve a Kutatás-fejlesztési Pályázati és Kutatáshasznosítási Iroda (KPI) által közzétett kiírásokat vesszük górcső alá, nem kell azonban kétségbe esni, mivel akad olyan új kiírás, mely az innovációval, kutatás-fejlesztéssel kapcsolatos.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Erre kiváló példát jelent a Nemzeti Kutatási és Fejlesztési Programok értékelésére vonatkozó - ugyan nem pályázati, hanem közbeszerzési - kiírás is. A kiírás a 2006. év végig lezárt projektek értékelésére vonatkozik, az ajánlattételi határidő 2007. december 10. Az ajánlattételi felhívás elérhető itt.

Emellett még novemberben jelent meg egy pályázati előzetes is, melynek célja a Regionális Innovációs Ügynökségek kutatás-fejlesztést és innovációt segítő feladatainak támogatása, amelyre régiónként 1, azaz összesen 7 nonprofit szervezet pályázhat. A 300 millió forint értékű vissza nem térítendő támogatás maximum 36 hónapra igényelhető.

Pályázni majd 2008. január 14-ig lehet, az alábbi kiírás alapján.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 22. kedd
Paulina
25. hét
EZT OLVASTAD MÁR?