24 °C Budapest

Kétharmaduk nyomul az interneten

Pénzcentrum
2007. december 11. 16:00

Az európai statisztikai hivatal, az Eurostat adatai szerint az Európai Unió 10 főnél többet foglalkoztató vállalkozásai közül 94 százalék rendelkezett valamilyen internet-hozzáféréssel 2007. januárjában, szemben az előző év azonos időszakában mért 92 százalékkal.


A legmagasabb az internet-előfizetéssel rendelkező vállalkozások aránya Finnországban (99%), Szlovákiában (98%), Belgiumban, Dániában, Ausztráliában (97%), valamint Hollandiában (2006-ban 97%). Mindössze 9 tagállamban volt ez az arány 90 százalék alatt, így például hazánkban is 86 százalék csupán az internet előfizetéssel rendelkező vállalkozások aránya. Az előfizetések közül 77 százalék a szélessávú internet aránya.


Az előfizetéssel rendelkező vállalkozásokon belül szintén Finnországban a legmagasabb azok aránya, akiknek szélessávú előfizetésük van. Ezeknél jóval szegényebb azon vállalkozások aránya, amelyek rendelkeznek honlappal, uniós átlagban 65 százalék.


Érdekes adat, hogy az uniós vállalkozások 44 százaléka szervezte ki 2006 során az információs és kommunikációs technológiai (ICT) részlegét. A listavezető e tekintetben Dánia (76%), Finnország (70%) és Ciprus (66%). Magyarország csupán a sereghajtók között szerepel, 20 százalékos aránnyal, míg Litvániában ez az arány 21%, Bulgáriában pedig 22 százalék volt.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24