Egyre kevésbé fontos a bér a HR politikában

Pénzcentrum
2007. február 5. 10:55

Az Európai Humánerőforrás Klub (EChr - European Club for human resources) számára, a Hewitt Associates, világviszonylatban vezető humán tanácsadó és HR outsourcing cég által elkészített tanulmányból kiderül, hogy a nagyvállalatoknál egyre meghatározóbb szerep jut a HR-nek, miközben átalakítják a szervezetek számára nyújtott szolgáltatások útját. A felmérés tanúsága szerint a HR területén bekövetkezett egy súlypont áthelyeződés olyan célokra, melyek egyre inkább a nagyobb szakmai hatékonysághoz és a stratégiai üzleti problémákhoz kötődnek, - jóval meghaladva tisztán a költségek és az adminisztráció rövid távú figyelembevételét.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az összesen több mint 3 millió embert foglalkoztató, 53 szervezet bevonásával elkészített tanulmány Európa-szerte vizsgálta a különböző országokban és szektorokban, a HR területén alkalmazott üzleti gyakorlatokat és prioritásokat.

A tanulmány szerint tíz résztvevőből hétnek az a véleménye, hogy 2007-ben a legsürgetőbb kérdés, amivel cégüknek szembe kell néznie, a HR szolgáltatások nyújtásának változó módja, miközben a személyi vonatkozású kockázatmenedzsment politika egyre kevesebb figyelmet kap. A szervezeti hatékonyság támogatása válik a HR tevékenység elsődleges céljává, miközben tíz megkérdezett közül hat szerint továbbra is a változás menedzselése, a tehetséges munkaerő számára vonzó feltételek megteremtése, valamint a megtartásuk tartozik az alapvető HR célok közé. A legkevesebb figyelmet a bérköltségek menedzselésére illetve a személyzeti adminisztrációra szentelik, és ezek a feladatok csak a résztvevő szervezetek csupán 10%-ban szerepelnek a legfontosabb célok között.

Ezek az adatok rávilágítanak arra, hogy a HR területén bekövetkezett egy súlypont áthelyeződés olyan célokra, melyek egyre inkább a nagyobb szakmai hatékonysághoz és a stratégiai üzleti problémákhoz kötődnek, - jóval meghaladva tisztán a költségek és az adminisztráció rövid távú figyelembevételét.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
laskainelli  |  2021.10.19 09:08
  A tartós kapcsolatban élők számtalan problémát fel tudnak sorolni, hogy mi miatt szenvednek a tár...
perfekt  |  2021.10.18 08:20
A pénzügyi-számviteli szakemberek az őszi hónapokban már figyelik az adótörvények – bennük a számvit...
hrdoktor  |  2021.10.18 06:46
Kevésbé ismert, hogy a klimax a kellemetlen tünetek megjelenésén túl egy sor súlyos betegség kockáza...
legacykft  |  2021.10.15 18:45
Tudtad, hogy a tornádó közepe (szeme) mozdulatlan? Fizikai törvény, a forgómozgás természetéből adód...
ajovomunkahelye  |  2021.10.08 09:12
A munkavégzés körülményeinek megváltoztatásával a járványhelyzet visszafordíthatatlan átalakulásba t...
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06