3 °C Budapest

Egyre kevésbé fontos a bér a HR politikában

Pénzcentrum
2007. február 5. 10:55

Az Európai Humánerőforrás Klub (EChr - European Club for human resources) számára, a Hewitt Associates, világviszonylatban vezető humán tanácsadó és HR outsourcing cég által elkészített tanulmányból kiderül, hogy a nagyvállalatoknál egyre meghatározóbb szerep jut a HR-nek, miközben átalakítják a szervezetek számára nyújtott szolgáltatások útját. A felmérés tanúsága szerint a HR területén bekövetkezett egy súlypont áthelyeződés olyan célokra, melyek egyre inkább a nagyobb szakmai hatékonysághoz és a stratégiai üzleti problémákhoz kötődnek, - jóval meghaladva tisztán a költségek és az adminisztráció rövid távú figyelembevételét.

Az összesen több mint 3 millió embert foglalkoztató, 53 szervezet bevonásával elkészített tanulmány Európa-szerte vizsgálta a különböző országokban és szektorokban, a HR területén alkalmazott üzleti gyakorlatokat és prioritásokat.

A tanulmány szerint tíz résztvevőből hétnek az a véleménye, hogy 2007-ben a legsürgetőbb kérdés, amivel cégüknek szembe kell néznie, a HR szolgáltatások nyújtásának változó módja, miközben a személyi vonatkozású kockázatmenedzsment politika egyre kevesebb figyelmet kap. A szervezeti hatékonyság támogatása válik a HR tevékenység elsődleges céljává, miközben tíz megkérdezett közül hat szerint továbbra is a változás menedzselése, a tehetséges munkaerő számára vonzó feltételek megteremtése, valamint a megtartásuk tartozik az alapvető HR célok közé. A legkevesebb figyelmet a bérköltségek menedzselésére illetve a személyzeti adminisztrációra szentelik, és ezek a feladatok csak a résztvevő szervezetek csupán 10%-ban szerepelnek a legfontosabb célok között.

Ezek az adatok rávilágítanak arra, hogy a HR területén bekövetkezett egy súlypont áthelyeződés olyan célokra, melyek egyre inkább a nagyobb szakmai hatékonysághoz és a stratégiai üzleti problémákhoz kötődnek, - jóval meghaladva tisztán a költségek és az adminisztráció rövid távú figyelembevételét.

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.12.08 10:23
A 2022. november 16-án tartott Kormányinfón bejelentésre került, hogy a kormány turisztikai akcióter...
laskainelli  |  2022.12.06 20:29
  Az év vége – noha az elcsendesedést hozná el – sokak számára a pörgést, a végeláthatatlan felad...
hrdoktor  |  2022.12.05 06:29
Az aktív életmóddal az egészségünket és a koncentrációs képességeinket is javíthatjuk. [...] Bővebb...
ajovomunkahelye  |  2022.11.28 17:00
A világban zajló események, mint a világjárvány, a háború és a gazdasági bizonytalanság a különböző...
coachco  |  2022.11.26 10:31
Az alábbi írás főszereplői a fák, köztük egy bizonyos tölgy, a természet és az ember. [...] Bővebbe...
Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 9. péntek
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 9. 12:30