2 °C Budapest

Hogyan keressünk egy milliót egyetlen hirdetéssel?

Pénzcentrum
2007. november 23. 14:00

Az utóbbi idők egyik legőrültebb ötletét mutatjuk most be, legalábbis első látásra elég képtelennek tűnik az a honlap, amelyet egy internetes-vállalkozó, s egyben zenész indított be.

Aaron Davison nemrégiben indította el új oldalát, amely a The Million Dollar Advertisement.com (a millió dolláros reklám) címet viseli. A cél a cím alapján egyértelmű, odavonzani egyetlen olyan reklámozni vágyót, aki képes egy millió dollárt fizetni azért, hogy az oldalon folyamatosan megjelenjen az adott hirdetés.

Hogy miért tenné ezt bárki? A zenész szerint az ötlet azért lesz sikeres, mert már annyira bolondos, hogy egyszerűen muszáj működnie, hiszen a hír hallatán mindenki arra lesz kíváncsi, mit is tud ez az oldal.

Az ötlet persze már messze nem egyedi, a Million Dollar Homepage (millió dolláros honlap) ötletén alapul, ahol is egy webdesigner egyetlen pixelnyi méretű reklámhelyeket értékesíttett egy dollárért. És hogy miért lett millió dolláros honlap a név? Mert összesen egymillió pixelt értékesített, s mindegyik hely elkelt.

Kattints a képre a nagyításhoz!

A zenész szerint az az ötlet azért volt elhibázott, mert túlságosan elaprózták a dolgot, s sok apró reklám elveszett. Aaron ezzel szemben egyetlen egy hirdetést helyez majd el oldalán, így az teljesen látható lesz. Már csak az a kérdés, sikerül-e olyan hirdetőt találni, aki képes egyszerre ennyit kiadni, egyelőre még nincs meg a hirdető...

Ha úgy gondoljuk, hogy vállalkozásunk számára nem ez a hirdetés hozza majd meg a sikert, és ráadásul ennyi pénzt sem vagyunk erre képesek fordítani, számos egyéb hely létezik saját magunk hirdetésére.

Tipikusan egy, a kis- és középvállalkozások számára sem elhanyagolható lehetőséget teremt számunkra az úgynevezett keresőmarketing, amely egyrészt keresőoptimalizálásból, másrészt a pay-per-click kampányok menedzseléséből áll. A témáról bővebben egy korábbi cikkünkben lehet bővebben olvasni.

Emellett a kereséshez kötött hirdetéssel kapcsolatban is segítséget nyújtunk, az itt elérhető cikkünk révén.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 9. péntek
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?