3 °C Budapest

Hogyan keressünk egy milliót egyetlen hirdetéssel?

Pénzcentrum
2007. november 23. 14:00

Az utóbbi idők egyik legőrültebb ötletét mutatjuk most be, legalábbis első látásra elég képtelennek tűnik az a honlap, amelyet egy internetes-vállalkozó, s egyben zenész indított be.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Aaron Davison nemrégiben indította el új oldalát, amely a The Million Dollar Advertisement.com (a millió dolláros reklám) címet viseli. A cél a cím alapján egyértelmű, odavonzani egyetlen olyan reklámozni vágyót, aki képes egy millió dollárt fizetni azért, hogy az oldalon folyamatosan megjelenjen az adott hirdetés.

Hogy miért tenné ezt bárki? A zenész szerint az ötlet azért lesz sikeres, mert már annyira bolondos, hogy egyszerűen muszáj működnie, hiszen a hír hallatán mindenki arra lesz kíváncsi, mit is tud ez az oldal.

Az ötlet persze már messze nem egyedi, a Million Dollar Homepage (millió dolláros honlap) ötletén alapul, ahol is egy webdesigner egyetlen pixelnyi méretű reklámhelyeket értékesíttett egy dollárért. És hogy miért lett millió dolláros honlap a név? Mert összesen egymillió pixelt értékesített, s mindegyik hely elkelt.

Kattints a képre a nagyításhoz!

A zenész szerint az az ötlet azért volt elhibázott, mert túlságosan elaprózták a dolgot, s sok apró reklám elveszett. Aaron ezzel szemben egyetlen egy hirdetést helyez majd el oldalán, így az teljesen látható lesz. Már csak az a kérdés, sikerül-e olyan hirdetőt találni, aki képes egyszerre ennyit kiadni, egyelőre még nincs meg a hirdető...

Ha úgy gondoljuk, hogy vállalkozásunk számára nem ez a hirdetés hozza majd meg a sikert, és ráadásul ennyi pénzt sem vagyunk erre képesek fordítani, számos egyéb hely létezik saját magunk hirdetésére.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Tipikusan egy, a kis- és középvállalkozások számára sem elhanyagolható lehetőséget teremt számunkra az úgynevezett keresőmarketing, amely egyrészt keresőoptimalizálásból, másrészt a pay-per-click kampányok menedzseléséből áll. A témáról bővebben egy korábbi cikkünkben lehet bővebben olvasni.

Emellett a kereséshez kötött hirdetéssel kapcsolatban is segítséget nyújtunk, az itt elérhető cikkünk révén.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?