18 °C Budapest

Módosult néhány kiírás - több pénzt lehet igényelni!

Pénzcentrum
2007. november 12. 15:26

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapjáról kiderül, változott néhány pályázati kiírás. Ezeket összegezzük most.

A Dél-Alföldi régió turisztikai szálláshely-fejlesztési pályázati kiírásában a pályázat keretében elnyerhető támogatás maximális összege 500 millió forintról 600 millió forintra változott.

A következőképpen kerülnek pontosításra a DAOP-2007-4.3.1; DDOP-2007-3.1.1; KMOP-2007-4.5.3 akadálymentesítési pályázati kiírások. B1 Jogi formára vonatkozó pont kiegészült azzal, hogy az intézmény épületeinek akadálymentesítése csak abban az esetben támogatható, amennyiben az intézmény a pályázat benyújtásakor már a fejleszteni kívánt épületekben működik.

B6 Kizáró okok kiegészült azzal a ponttal, hogy a nyilatkozatok kitöltésénél, amennyiben a Pályázó nyilatkozatával jogszabályi kötelezettséget vagy a pályázati dokumentációban előírt elvárást nem teljesít, illetve valótlan adatokat állít, akkor a pályázat hiánypótlás nélküli elutasításra kerül, illetve támogatásban részesülő projekt esetében a támogatás visszavonásával járhat. Ennek megfelelően pontosításra került az E. Jogosultsági értékelés 3 pontja.

C1. Támogatható tevékenységek köre, további követelmények részben és az E. Jogosultsági értékelés 7. pontjában a tervdokumentáció aláírásával kapcsolatos elvárások a következőképpen egyszerűsödtek: A pályázat mellékleteként benyújtandó tervdokumentáció (a tervlapok és a szöveges dokumentáció) minden az akadálymentesítést érintő oldalát a rehabilitációs környezettervező szakmérnök vagy rehabilitációs környezettervező szakértő eredeti, aláírásával kell ellátni! A tervezőnek minden tervlapot alá kell írnia, illetve a szöveges dokumentációt legalább egyszer hitelesítenie szükséges. Felhívjuk a pályázók figyelmét, hogy amennyiben az aláírásra vonatkozó feltételeket nem teljesítik, a pályázatuk hiánypótlás lehetősége nélkül elutasításra kerül. F9. csatolandó dokumentumok 5. és 6 pontja ezzel összhangban módosult.

C1.1. pontban a komplex akadálymentesítés magyarázata további részletezésre került.

C2. Nem támogatható tevékenységek körén belül a kivételre vonatkozó rész pontosításra került, miszerint: Kivételt képeznek azok a szakhatóságok (ÁNTSZ, Tűzoltóság, Műemlékvédelmi szakhatóság, Tervtanács) által előírt az akadálymentesítés megvalósításához szükséges építési-szerelési munkák, amelyek az akadálymentesítéssel szorosan nem függnek össze, azonban az építési- illetve használatbavételi engedély megszerzéséhez azok maradéktalan teljesítése elengedhetetlenül szükséges.

C9. és az E. Jogosultsági értékelés 5. pontjában pontosításra került, hogy a projekt megvalósítására a pályázónak a projekt megkezdésétől - amennyiben a projekt a támogatási szerződés megkötéséig nem kezdődött meg, a támogatási szerződés megkötésétől - kezdve 12 hónap áll rendelkezésére.

E. Benyújtási kritériumok kiegészült azzal hogy folyamatosan megszámozott oldalakkal kell a pályázatot benyújtani.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

E. Jogosultsági értékelés 14. pontja a következőre módosult: Az adatlap 8.1. pontjában az akadálymentesítési szempontot és legalább még egy szempontot is megjelölt (ha nem, nem befogadható).

Hiánypótlással kapcsolatosan pontosításra került az E. Teljességi ellenőrzési tábla 11. pontja és az F4.3 A jogosultsági és teljességi hiánypótlás rendje.

E. Szakmai értékelési tábla 3. pontja kiegészült az útmutató C.1.2 pontjában hivatkozott ütemezés szerint.

F2. pályázatok benyújtásával kapcsolatos pont a következővel egészült ki: Az elektronikus formában beadott adatlap, illetve a projekt adatlap nyomtatott példányának minden oldala ugyanazt a kitöltő program által generált vonalkódot és azonosító számsort kell tartalmazza. Az adatlap elektronikus beadásához csak az .xdat kiterjesztésű fájl használható! Minden más formátum (pl.:pdf) beadása a pályázat elutasítását eredményezheti.

F8. Fogalomjegyzékben a hiánypótlás és az igénymentesség definíciója pontosításra került.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem