5 °C Budapest

Módosult néhány kiírás - több pénzt lehet igényelni!

Pénzcentrum
2007. november 12. 15:26

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapjáról kiderül, változott néhány pályázati kiírás. Ezeket összegezzük most.

A Dél-Alföldi régió turisztikai szálláshely-fejlesztési pályázati kiírásában a pályázat keretében elnyerhető támogatás maximális összege 500 millió forintról 600 millió forintra változott.

A következőképpen kerülnek pontosításra a DAOP-2007-4.3.1; DDOP-2007-3.1.1; KMOP-2007-4.5.3 akadálymentesítési pályázati kiírások. B1 Jogi formára vonatkozó pont kiegészült azzal, hogy az intézmény épületeinek akadálymentesítése csak abban az esetben támogatható, amennyiben az intézmény a pályázat benyújtásakor már a fejleszteni kívánt épületekben működik.

B6 Kizáró okok kiegészült azzal a ponttal, hogy a nyilatkozatok kitöltésénél, amennyiben a Pályázó nyilatkozatával jogszabályi kötelezettséget vagy a pályázati dokumentációban előírt elvárást nem teljesít, illetve valótlan adatokat állít, akkor a pályázat hiánypótlás nélküli elutasításra kerül, illetve támogatásban részesülő projekt esetében a támogatás visszavonásával járhat. Ennek megfelelően pontosításra került az E. Jogosultsági értékelés 3 pontja.

C1. Támogatható tevékenységek köre, további követelmények részben és az E. Jogosultsági értékelés 7. pontjában a tervdokumentáció aláírásával kapcsolatos elvárások a következőképpen egyszerűsödtek: A pályázat mellékleteként benyújtandó tervdokumentáció (a tervlapok és a szöveges dokumentáció) minden az akadálymentesítést érintő oldalát a rehabilitációs környezettervező szakmérnök vagy rehabilitációs környezettervező szakértő eredeti, aláírásával kell ellátni! A tervezőnek minden tervlapot alá kell írnia, illetve a szöveges dokumentációt legalább egyszer hitelesítenie szükséges. Felhívjuk a pályázók figyelmét, hogy amennyiben az aláírásra vonatkozó feltételeket nem teljesítik, a pályázatuk hiánypótlás lehetősége nélkül elutasításra kerül. F9. csatolandó dokumentumok 5. és 6 pontja ezzel összhangban módosult.

C1.1. pontban a komplex akadálymentesítés magyarázata további részletezésre került.

C2. Nem támogatható tevékenységek körén belül a kivételre vonatkozó rész pontosításra került, miszerint: Kivételt képeznek azok a szakhatóságok (ÁNTSZ, Tűzoltóság, Műemlékvédelmi szakhatóság, Tervtanács) által előírt az akadálymentesítés megvalósításához szükséges építési-szerelési munkák, amelyek az akadálymentesítéssel szorosan nem függnek össze, azonban az építési- illetve használatbavételi engedély megszerzéséhez azok maradéktalan teljesítése elengedhetetlenül szükséges.

C9. és az E. Jogosultsági értékelés 5. pontjában pontosításra került, hogy a projekt megvalósítására a pályázónak a projekt megkezdésétől - amennyiben a projekt a támogatási szerződés megkötéséig nem kezdődött meg, a támogatási szerződés megkötésétől - kezdve 12 hónap áll rendelkezésére.

E. Benyújtási kritériumok kiegészült azzal hogy folyamatosan megszámozott oldalakkal kell a pályázatot benyújtani.

E. Jogosultsági értékelés 14. pontja a következőre módosult: Az adatlap 8.1. pontjában az akadálymentesítési szempontot és legalább még egy szempontot is megjelölt (ha nem, nem befogadható).

Hiánypótlással kapcsolatosan pontosításra került az E. Teljességi ellenőrzési tábla 11. pontja és az F4.3 A jogosultsági és teljességi hiánypótlás rendje.

E. Szakmai értékelési tábla 3. pontja kiegészült az útmutató C.1.2 pontjában hivatkozott ütemezés szerint.

F2. pályázatok benyújtásával kapcsolatos pont a következővel egészült ki: Az elektronikus formában beadott adatlap, illetve a projekt adatlap nyomtatott példányának minden oldala ugyanazt a kitöltő program által generált vonalkódot és azonosító számsort kell tartalmazza. Az adatlap elektronikus beadásához csak az .xdat kiterjesztésű fájl használható! Minden más formátum (pl.:pdf) beadása a pályázat elutasítását eredményezheti.

F8. Fogalomjegyzékben a hiánypótlás és az igénymentesség definíciója pontosításra került.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?