18 °C Budapest

Bővül a szolgáltatásainak köre: célkeresztben a bankok?

Pénzcentrum
2007. november 13. 10:00

Tovább bővítené a Magyar Fejlesztési Bank a kereskedelmi bankokkal való partnerkapcsolatát, melynek keretében az új termékek mellett újonnan bevezetett refinanszírozási technikákkal és úgynevezett Global Loan keret-megállapodásokkal biztosítana szélesebb teret a bankokkal való együttműködésnek - írja a Napi.

Az MFB és a kereskedelmi bankok kapcsolata öt évvel ezelőtt, az Európa hitelprogram kapcsán alakult át az addigi részleges versenyből partnerséggé. Bár ekkor még a refinanszírozás a vállalkozói hitelekre korlátozódott. Azóta ez a tevékenység is bővült, a lakossági szegmensnek nyújtott hitelek terén.

A most induló program keretében lehetővé válik a devizahitelek refinanszírozása is, mindeddig ugyanis az olcsó forint alapú hitelek nyújtása úgy vált lehetővé, hogy az MFB állami árfolyam-garanciával jutott devizaforrásokhoz.

Az uniós pályázatok esetében szükséges önrész indokolja, hogy az MFB a hitel mellett a kötvényrefinanszírozást is lehetővé tegye. Így az önkormányzatok alacsony kamat mellett juthatnak hozzá, kötvénykibocsátással, az önrész letételéhez szükséges forrásokhoz. A Global Loan keret-megállapodások pedig a hosszúlejáratú kkv-hitelek refinanszírozását teszik lehetővé.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?