Bővül a szolgáltatásainak köre: célkeresztben a bankok?

Pénzcentrum
2007. november 13. 10:00

Tovább bővítené a Magyar Fejlesztési Bank a kereskedelmi bankokkal való partnerkapcsolatát, melynek keretében az új termékek mellett újonnan bevezetett refinanszírozási technikákkal és úgynevezett Global Loan keret-megállapodásokkal biztosítana szélesebb teret a bankokkal való együttműködésnek - írja a Napi.

Az MFB és a kereskedelmi bankok kapcsolata öt évvel ezelőtt, az Európa hitelprogram kapcsán alakult át az addigi részleges versenyből partnerséggé. Bár ekkor még a refinanszírozás a vállalkozói hitelekre korlátozódott. Azóta ez a tevékenység is bővült, a lakossági szegmensnek nyújtott hitelek terén.

A most induló program keretében lehetővé válik a devizahitelek refinanszírozása is, mindeddig ugyanis az olcsó forint alapú hitelek nyújtása úgy vált lehetővé, hogy az MFB állami árfolyam-garanciával jutott devizaforrásokhoz.

Az uniós pályázatok esetében szükséges önrész indokolja, hogy az MFB a hitel mellett a kötvényrefinanszírozást is lehetővé tegye. Így az önkormányzatok alacsony kamat mellett juthatnak hozzá, kötvénykibocsátással, az önrész letételéhez szükséges forrásokhoz. A Global Loan keret-megállapodások pedig a hosszúlejáratú kkv-hitelek refinanszírozását teszik lehetővé.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?