Jövöre már csak bankkártyával fogunk tudni fizetni?

Pénzcentrum
2007. november 8. 08:45

Problémássá válhat a nagy összegű készpénzzel történő fizetés 2008-tól, ha a kormány elfogadja a legújabb törvényjavaslatot. A kereskedők ugyanis 3,6 millió forintnál magasabb összeget csak akkor fogadhatnak el, ha a kereskedelmi hatóságnál nyilvántartásba vetették magukat - írja a Magyar Hírlap.

Várhatóan decemberben lép életbe a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozásának visszaszorítását szolgáló törvény. A nagy összegeke elfogadásának feltételekhez kötése mellett azt is meghatározná a javaslat, hogy a szolgáltatóknak és a bankoknak milyen gyakran kellene átvilágítaniuk ügyfeleiket.

Az Unió az erre vonatkozó szabályozást 2005-ben alkotta meg, és a tagoknak 2007 december 15-ig van idejük az új szabályozás elkészítésére. Ha itthon elfogadják az új javaslatot, akkor kikerülhet a jogrendszerből a mostani pénzmosásról szóló törvény.

Ez viszont komoly fejtörést is okozhat például a pénzintézeteknek, ugyanis a külföldi tapasztalatok szerint a szervezeti és eljárási folyamatok végrehajtása több százezer eurós költségekkel is járhat. Ennek ellenére a megkérdezett bankok nem tervezik, hogy a megemelkedett költségeket beépítik a díjakba, így legalább emiatt nem kell egyelőre aggódni...

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 22. hétfő
Csilla, Noémi
17. hét
Április 22.
A Föld napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm