22 °C Budapest

Jövöre már csak bankkártyával fogunk tudni fizetni?

Pénzcentrum
2007. november 8. 08:45

Problémássá válhat a nagy összegű készpénzzel történő fizetés 2008-tól, ha a kormány elfogadja a legújabb törvényjavaslatot. A kereskedők ugyanis 3,6 millió forintnál magasabb összeget csak akkor fogadhatnak el, ha a kereskedelmi hatóságnál nyilvántartásba vetették magukat - írja a Magyar Hírlap.

Várhatóan decemberben lép életbe a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozásának visszaszorítását szolgáló törvény. A nagy összegeke elfogadásának feltételekhez kötése mellett azt is meghatározná a javaslat, hogy a szolgáltatóknak és a bankoknak milyen gyakran kellene átvilágítaniuk ügyfeleiket.

Az Unió az erre vonatkozó szabályozást 2005-ben alkotta meg, és a tagoknak 2007 december 15-ig van idejük az új szabályozás elkészítésére. Ha itthon elfogadják az új javaslatot, akkor kikerülhet a jogrendszerből a mostani pénzmosásról szóló törvény.

Ez viszont komoly fejtörést is okozhat például a pénzintézeteknek, ugyanis a külföldi tapasztalatok szerint a szervezeti és eljárási folyamatok végrehajtása több százezer eurós költségekkel is járhat. Ennek ellenére a megkérdezett bankok nem tervezik, hogy a megemelkedett költségeket beépítik a díjakba, így legalább emiatt nem kell egyelőre aggódni...

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

Napokon belül indul a magyar Kickstarter: így működik a jutalomalapú közösségi finanszírozás

Az emberek egyre tudatosabban vásárolnak, sokkal jobban szeretnek olyan termékeket, szolgáltatásokat megvásárolni, amiknek tudják a mögöttes tartalmát.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?