12 °C Budapest

Itt az újabb őrület: fizess az ujjaddal!

Pénzcentrum
2007. november 7. 10:08

Átléptük a jövő küszöbét, mostantól valószínűleg megállíthatatlanul terjed majd a biometrikus azonosítással megvalósuló fizetési mód, amely többek között magában foglalja az ujjlenyomatos azonosítást is.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A világon elsőként vezette be ezt a rendszert a Shell üzemanyag-kereskedő vállalat, igaz nem nálunk, hanem először az Amerikai Egyesült Államokban, így nekünk még várnunk kell az új rendszerre, addig is nézzük meg, mit tud az újdonság, legyen mire várakoznunk!

A rendszer a Pay By Touch, magyarul érintéssel történő fizetés elnevezést viseli, ami el is árulja a lényegi vonásokat. Az új rendszereket egyes chicagolandi töltőállomásokon helyezik el, mind a kutaknál, mind pedig a shopokban.

Forrás: Shell

Emellett a vásárlók informálódását elősegítendő, különböző infokommunikációs eszközökkel is ellátják ezeket az egységeket. Ezeken nem is annyira az új fizetési rendszerről informálódhatnak majd, hanem például az üzemanyag minőségének fontosságáról.

A rendszer használata teljesen ingyenes, értelemszerűen előzetes regisztrációt igényel, amelyet a tengerentúliak megtehetnek az interneten keresztül is.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20