7 °C Budapest

Vállalkozók kezében a postai szolgáltatások

Pénzcentrum
2007. október 19. 08:15

Eddig négy megyében kiírt közbeszerzési pályázatok révén, a Postamester program keretében postai szolgáltatásokat nyújthatnak vállalkozók, vagy akár önkormányzatok - tudósít a Magyar Hírlap.

Heves, Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, összesen 284 településen írt ki a Magyar Posta Zrt. közbeszerzési pályázatot vállalkozóknak és önkormányzatoknak, postai tevékenység ellátására.

A Postamester-hálózat lényege, hogy a vállalat a kistelepüléseken nem maga látja el a postai feladatokat, hanem vállalkozókra bízza azokat. Ehhez egy megállapodás révén a Magyar Fejlesztési Bank Zrt., illetve az Erste Bank Zrt. ad kedvezményes hiteleket, egymilliótól egy milliárd forintig, 15-20 évre. Az önkormányzatok a postai szolgáltatások fejlesztésére ennél nagyobb összeget is igényelhetnek.

Szűcs Ildikó, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgató-helyettese szerint a társaság jelenleg 2600 településen tart fenn szolgáltatást, míg postamesteri szolgáltatásokat több száz vállalkozó lát el. Tapasztalatok szerint a posták jelentős része nyereségesen működtethető. Azokon a területeken, ahol vállalkozók működtetik a hivatalt, a posta ígérete szerint az összes szolgáltatás megmarad, valamint a Magyar Posta Zrt. garanciát vállal az önálló cégekre.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?