Vállalkozók kezében a postai szolgáltatások

Pénzcentrum
2007. október 19. 08:15

Eddig négy megyében kiírt közbeszerzési pályázatok révén, a Postamester program keretében postai szolgáltatásokat nyújthatnak vállalkozók, vagy akár önkormányzatok - tudósít a Magyar Hírlap.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Heves, Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, összesen 284 településen írt ki a Magyar Posta Zrt. közbeszerzési pályázatot vállalkozóknak és önkormányzatoknak, postai tevékenység ellátására.

A Postamester-hálózat lényege, hogy a vállalat a kistelepüléseken nem maga látja el a postai feladatokat, hanem vállalkozókra bízza azokat. Ehhez egy megállapodás révén a Magyar Fejlesztési Bank Zrt., illetve az Erste Bank Zrt. ad kedvezményes hiteleket, egymilliótól egy milliárd forintig, 15-20 évre. Az önkormányzatok a postai szolgáltatások fejlesztésére ennél nagyobb összeget is igényelhetnek.

Szűcs Ildikó, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgató-helyettese szerint a társaság jelenleg 2600 településen tart fenn szolgáltatást, míg postamesteri szolgáltatásokat több száz vállalkozó lát el. Tapasztalatok szerint a posták jelentős része nyereségesen működtethető. Azokon a területeken, ahol vállalkozók működtetik a hivatalt, a posta ígérete szerint az összes szolgáltatás megmarad, valamint a Magyar Posta Zrt. garanciát vállal az önálló cégekre.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?