Bárkiből lehet bélyeg: mennyit kaszált a posta?

Pénzcentrum
2007. október 6. 09:00

Mindenkiből lehet bélyeg... A napokban adtunk hírt a postai szolgáltatások liberalizálásáról, vagyis arról, hogy nem sokára megnyílik a piac a külföldi szolgáltatók számára is. Ezek után "posta legyen a talpán", ami meg tudja tartani a jelenlegi piaci részesedését. Ráadásul a technika fejlődésével egyre kevesebben írnak hagyományos levelet, ma már inkább az e-mail a nyerő. Az extrákra és a levélírók megtartására már eddig is voltak próbálkozások. Nézzük meg mivel próbálkoznak a posták itthon és külföldön...

Személyes bélyegek

Itthon az eddig bevezetett legnagyobb bevételt hozó próbálkozás a személyes bélyegek gyártása volt. Ez egy kombinált bélyeg, amin az eredeti kép mellett van hely a fényképünk elhelyezésére is, így már a bélyegről is mi nézhetünk vissza a rokonokra, barátokra.

A képet nyomdában teszik rá a bélyegre, ami azért kicsit több pénzbe kerül mint egy sima bélyeg előállítása, de úgy tűnik megéri. A megvásárolható legkisebb mennyiség "saját magunkból" egy bélyegív, ami egyforma méretű bélyegeket tartalmaz, és a kép is mindegyiken ugyanaz.

A bélyegekre nem csak portrékat tudnak nyomtatni, mérettől függően ugyan, de lehet csoportkép is, vagy akár egy kedvenc tárgy, de vállalkozásoknak is lehetősége van a céglogóval, vagy reklámüzenettel ellátott bélyegek rendelésére. A bélyegívek árai 1 600 és 3 600 forint között mozognak, mérettől, és darabszámtól függően, egy-egy ív állhat 10, 20, vagy akár 35 bélyegből is.

A gyártás rendelés alapján működik, lehet személyesen a postákon, levélben, de akár interneten keresztül is, csak egy megrendelőlapot kell hozzá kitölteni. Ha megkaptuk a bélyeget, onnantól kezdve azt ráragaszthatjuk levélre, vagy képeslapra is.

Magyarország a hatodik

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 46 056 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 47 150 forintos törlesztőt (THM 15,61%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A Magyar Posta Rt. a személyes bélyeget hatodikként vezette be a világon. Elsőként Ausztria rendelkezett ilyen szolgáltatással, majd az angolok, és a belgák követték. Itthon 2004 augusztus 12.-e óta lehet elérni ezt a különlegességet. Még ebben az évben a bélyegeladások 36 százalékkal bővültek, amiben lényeges szerepe volt az akcióknak, az értékesítési tevékenység erősítésének, de leginkább a személyes bélyeg bevezetésének.

2005-ben az értékesítési eredmények javulása ellenére az előfizetők száma nem változott jelentősen, a személyes bélyegek viszont húzóágazattá váltak az értékesítésen belül, 35 százalékos bevétel növekedést produkáltak a bélyegek terén.

A 2006-os eladások még ennél is jobban sikerültek, összesen 1,4 milliárd forint értékben adott el bélyeget a Magyar Posta. A tervek szerint pedig már nem csak a hazai piac meghódítása a cél, az elkövetkező években az elsődleges a külföldi piacokra való belépés, valamint a termék- és szolgáltatásfejlesztés lesz.

Újítások külföldön...

PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2023. március 21. 19:51
Izgalmas időket élünk. Tönkrement egy amerikai nagybank, amelyikkel igazából semmi probléma nem volt...
MEDIA1  |  2023. március 21. 17:53
Világszerte rohamléptekkel nő a ChatGPT nevű mesterséges intelligenciás chatrobot népszerűsége, a mé...
Bankmonitor  |  2023. március 21. 17:23
A digitalizációs folyamatok terjedésével aktívan nő a bankkártyás, illetve a mobiltárcás és okoseszk...
Kasza Elliott-tal  |  2023. március 21. 15:07
Hétfőn megvettem a második csomag OTP-met 9000-ért, evvel 9831 forint az átlagom. Többet nem akarok...
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 22. szerda
Beáta, Izolda
12. hét
Március 22.
A víz világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?