Cégalapítás félidőben: jelentősen csökkentek a költségek

Pénzcentrum
2007. október 18. 09:30

Eredményesnek bizonyultak az Európai Unió azon törekvései, melyek a gazdaság motorját adó kis-és középvállalkozások alapításának megkönnyítését, és működési feltételeik kedvezményesebbé tételét célozták. A folyamat egyik eleme, hogy sikerült a 2002-ben jellemző 24 napról öt esztendő alatt 12-re leszorítani a kkv-k alapításának átlagos idejét - írja a Napi.

A vállalatalapítás idejének rövidítése mellett azonban jelentősen csökkentek a költségek is, míg öt évvel ezelőtt átlagosan 813 euróba került a cégregisztráció, addig manapság mindez 554 euróból, azaz körülbelül 140 ezer forintból megoldható.

Az Európai Bizottság öt területen vizsgálta, hogy mennyiben sikerült kedvezőbb feltételek biztosítani a kkv-k számára: sikerült-e csökkenteni a vállalkozás alapításával kapcsolat papírmunkát, könnyebbé vált-e a piacra jutás, fokozódott-e a vállalkozói kedv, javultak-e a növekedési lehetőségek és erősödött-e a párbeszéd a kkv-k és a hatóságok között.

A Bizottság azonban nem csak az eredményekről számolt be, de kijelölte a követendő utakat is, véleménye szerint szükség van arra, hogy a vállalkozók, akik nem szándékosan juttatták csődbe cégüket, esélyt kapjanak az újrakezdésre.

Emellett a hét éves, uniós költségvetésből 1 milliárd eurót különítettek el a kkv-k innovációs kapacitásának bővítésére, szakképzésre és a kutatás-fejlesztési projektjeik támogatására.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 6. 19:17