30 °C Budapest

Cégalapítás félidőben: jelentősen csökkentek a költségek

Pénzcentrum
2007. október 18. 09:30

Eredményesnek bizonyultak az Európai Unió azon törekvései, melyek a gazdaság motorját adó kis-és középvállalkozások alapításának megkönnyítését, és működési feltételeik kedvezményesebbé tételét célozták. A folyamat egyik eleme, hogy sikerült a 2002-ben jellemző 24 napról öt esztendő alatt 12-re leszorítani a kkv-k alapításának átlagos idejét - írja a Napi.

A vállalatalapítás idejének rövidítése mellett azonban jelentősen csökkentek a költségek is, míg öt évvel ezelőtt átlagosan 813 euróba került a cégregisztráció, addig manapság mindez 554 euróból, azaz körülbelül 140 ezer forintból megoldható.

Az Európai Bizottság öt területen vizsgálta, hogy mennyiben sikerült kedvezőbb feltételek biztosítani a kkv-k számára: sikerült-e csökkenteni a vállalkozás alapításával kapcsolat papírmunkát, könnyebbé vált-e a piacra jutás, fokozódott-e a vállalkozói kedv, javultak-e a növekedési lehetőségek és erősödött-e a párbeszéd a kkv-k és a hatóságok között.

A Bizottság azonban nem csak az eredményekről számolt be, de kijelölte a követendő utakat is, véleménye szerint szükség van arra, hogy a vállalkozók, akik nem szándékosan juttatták csődbe cégüket, esélyt kapjanak az újrakezdésre.

Emellett a hét éves, uniós költségvetésből 1 milliárd eurót különítettek el a kkv-k innovációs kapacitásának bővítésére, szakképzésre és a kutatás-fejlesztési projektjeik támogatására.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 25. kedd
Vilmos
26. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm