Könnyebb lesz összeolvadni

Pénzcentrum
2007. szeptember 27. 10:00

A napokban készült el az a törvénytervezet, amely a kis- és középvállalkozások gazdasági helyzetét és mobilitását javíthatja - tudósít a Világgazdaság.

A tőkeegyesítő társaságok határokon átnyúló egyesüléséről szóló törvénnyel kapcsolatosan a szakemberek úgy vélekednek, ez az első olyan, a közösségi jog által ösztönzött egyesülési forma, amely valóban kapós lehet az európai, valamint a hazai gazdasági életben.

Az egységes uniós és hazai szabályozás révén könnyebbé válhat a különböző országbeli cégek fuzionálása, az egyesülések lebonyolítása. A törvénytervezet szerint tőkeegyesítő társaság a kft., az rt., valamint az európai rt., de lehetőség nyílik a szövetkezet és a magyarországi székhelyű európai szövetkezetek határon átnyúló egyesülésére.

A törvény hatálya alá azok az egyesülések tartoznak majd, amelyek több tagállam területén található tőkeegyesítő társaságok közül jönnek létre, melyek között legalább egy székhelye Magyarországon található.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24