Nevetség tárgyából világsiker: a nagy feltámadás!

Pénzcentrum
2007. szeptember 20. 10:05

Úgy tűnik a német Volkswagen új csodafegyvere bejött a Toyota és General Motors elleni harcban. Igazából nem egy új kisautóról van itt szó, hanem a nálunk már régesrég ismert, netán negatív beidegződéssel kísért Skoda márkáról - olvasható a BusinessWeek gazdasági magazinban.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Skoda reneszánszát éli népszerűség tekintetében, emellé azonban a Volkswagen hasonló kategóriájú modelljeihez képest már alacsonyabb ár és magasabb minőség társul. Ennek köszönhetően aztán a növekedési adatok is rendkívül kedvezőek, 2006 első félévében például 13,2 százalékkal emelkedett az értékesítés.

Ebben az évben a Skoda tervei szerint 630 ezer kocsit értékesítenek majd, ez 2010-re reményeik szerint eléri az 1 milliót. Az emelkedést persze a terjeszkedéstől remélik, új piacokat nyitnak Amerikában, illetve a fejlődő országokban.

A Nyugat-Európában meghatározó piaci szereppel bíró, illetve Kelet-Közép-Európában piacvezető gyártó leginkább Ázsia feltörekvő piacait célozta meg, az oroszországi Kalugában nyitottak új gyárat, ahol októberben kezdik meg új Skodák és Volkswagenek gyártását.

Indiában pedig saját szerelőüzemet létesítettek, teljesen külön a Volkswagen Pune gyárától, a cél pedig 30 000 autó összeszerelés évente. Emellett a Skoda rendelkezik szerelőüzemmel Kínában, Ukrajnában, Boszniában és Kazahsztánban is.

A tervek szerint egy új, alacsony árú, a Renault Logan méltó vetélytársának bizonyulható modellel rukkol majd elő.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Hogy miben rejlik a Skoda újjászületésének sikere? Sikerült kihasználniuk a megfelelő szinergiákat a Volkswagennel, hiszen ugyanazt a technológiát alkalmazzák. Ehhez azonban szélesebb rétegek számára elérhető árakat alkalmaznak, magas minősséget és tágas belső tereket társítva.

Vagyis tehát sikerült az újradefiniálás, megszabadultak a régi modellek megbízhatatlanságáról szóló anekdoták árnyától, és ma már a Skoda név hallatán sokaknak inkább a minőségi autó ugorhat be. Legalábbis a J.D. Power & Associates piackutató cég fogyasztói elégedettséget és minőséget vizsgáló tanulmányai szerint a Skoda Franciaországban és Németországban a legjobb 10 között végzett, Nagy-Britanniában a második helyen holtversenyben a Hondával.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06