5 °C Budapest

Nevetség tárgyából világsiker: a nagy feltámadás!

Pénzcentrum
2007. szeptember 20. 10:05

Úgy tűnik a német Volkswagen új csodafegyvere bejött a Toyota és General Motors elleni harcban. Igazából nem egy új kisautóról van itt szó, hanem a nálunk már régesrég ismert, netán negatív beidegződéssel kísért Skoda márkáról - olvasható a BusinessWeek gazdasági magazinban.

A Skoda reneszánszát éli népszerűség tekintetében, emellé azonban a Volkswagen hasonló kategóriájú modelljeihez képest már alacsonyabb ár és magasabb minőség társul. Ennek köszönhetően aztán a növekedési adatok is rendkívül kedvezőek, 2006 első félévében például 13,2 százalékkal emelkedett az értékesítés.

Ebben az évben a Skoda tervei szerint 630 ezer kocsit értékesítenek majd, ez 2010-re reményeik szerint eléri az 1 milliót. Az emelkedést persze a terjeszkedéstől remélik, új piacokat nyitnak Amerikában, illetve a fejlődő országokban.

A Nyugat-Európában meghatározó piaci szereppel bíró, illetve Kelet-Közép-Európában piacvezető gyártó leginkább Ázsia feltörekvő piacait célozta meg, az oroszországi Kalugában nyitottak új gyárat, ahol októberben kezdik meg új Skodák és Volkswagenek gyártását.

Indiában pedig saját szerelőüzemet létesítettek, teljesen külön a Volkswagen Pune gyárától, a cél pedig 30 000 autó összeszerelés évente. Emellett a Skoda rendelkezik szerelőüzemmel Kínában, Ukrajnában, Boszniában és Kazahsztánban is.

A tervek szerint egy új, alacsony árú, a Renault Logan méltó vetélytársának bizonyulható modellel rukkol majd elő.

Hogy miben rejlik a Skoda újjászületésének sikere? Sikerült kihasználniuk a megfelelő szinergiákat a Volkswagennel, hiszen ugyanazt a technológiát alkalmazzák. Ehhez azonban szélesebb rétegek számára elérhető árakat alkalmaznak, magas minősséget és tágas belső tereket társítva.

Vagyis tehát sikerült az újradefiniálás, megszabadultak a régi modellek megbízhatatlanságáról szóló anekdoták árnyától, és ma már a Skoda név hallatán sokaknak inkább a minőségi autó ugorhat be. Legalábbis a J.D. Power & Associates piackutató cég fogyasztói elégedettséget és minőséget vizsgáló tanulmányai szerint a Skoda Franciaországban és Németországban a legjobb 10 között végzett, Nagy-Britanniában a második helyen holtversenyben a Hondával.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?