5 °C Budapest

Új csillagok Európa egén - 800 milliós támogatás érkezik

Pénzcentrum
2007. szeptember 18. 10:00

Október elején indítja el Eurostars elnevezést viselő programját az Európai Bizottság, mely az unión belül működő kis- és középvállalkozások innovációs tevékenységének ösztönzésére szolgál majd - írja a Világgazdaság.

Az Eurostarsban a 250 főnél kevesebbet foglalkoztató kkv-k közül azok vehetnek majd részt, melyek éves forgalmuk 10 százalékát kutatás-fejlesztésre fordítják. Emellett feltétel lesz, hogy a megvalósuló projekteknek több szereplős, határokon átnyúló együttműködést kell majd létrehozniuk vállalkozások, egyetemek vagy kutatóintézetek között.

Az Európai Bizottság 800 millió eurónyi forrást különít el a program első hat évére, melyet a tagállamok, illetve a magánszektor ad majd össze. Janez Potocnik, az októberben beinduló Eurostarsot bemutató kutatási biztos hangsúlyozta, hogy a program a köz- és magánszféra összefogása mellett támogatja majd a kkv-k innovációs tevékenységét.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?