Fukarkodnak a kamatokkal a bankok - van élet a betéten túl...

Pénzcentrum
2007. augusztus 17. 09:00

A magyar vállalkozások által elhelyezett betétállomány az idei év második hónapja óta lassú ütemben, de folyamatosan nő, bár a vállalati számlák esetében a bankok korántsem kényeztetnek kiemelkedően magas kamatokkal - írja a Világgazdaság.

A legkedveltebb lekötési időnek a 2-3 hónap számít, a vállalkozások ugyanis ennél hosszabb ideig nem szívesen mondanak le a likviditást jelentő összegekről. Ezért a legkedvezőbb kamatokat a néhány hónapos lekötött betétre adják a bankok.

A legalacsonyabb összeget az OTP-nél lehet elhelyezni, ahol a minimum csupán 100 ezer forint, a többi pénzintézet az elhelyezett összegek alsó határaként 300 000 és 1 millió forint közötti összeget határoz meg.

Felső határ a csillagos ég, de néhány 10 millió forinttól már egyedi kamatokat kérhetnek a vállalkozások. Ez az összeghatár az UniCredit Banknál 50, míg a Raiffeisennél és az MKB-nál 100 millió forint.

A CIB, amennyiben az ügyfél Elektronikus Betétben helyezi el pénzét, már sokkal alacsonyabb összegre is kiemelt kamatokat ad, míg az Erste hetente változtatja kedvezményes ajánlatait.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A betétállomány növekedése mellett egyre nagyobb szerepet kapnak az alacsony kockázatú betéti alapok, melynek legnagyobb előnyét a likviditás jelenti. Rövid távon ugyanis a kamatkockázat alacsonynak tekinthető.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 17. 21:27
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm