Fukarkodnak a kamatokkal a bankok - van élet a betéten túl...

Pénzcentrum
2007. augusztus 17. 09:00

A magyar vállalkozások által elhelyezett betétállomány az idei év második hónapja óta lassú ütemben, de folyamatosan nő, bár a vállalati számlák esetében a bankok korántsem kényeztetnek kiemelkedően magas kamatokkal - írja a Világgazdaság.

A legkedveltebb lekötési időnek a 2-3 hónap számít, a vállalkozások ugyanis ennél hosszabb ideig nem szívesen mondanak le a likviditást jelentő összegekről. Ezért a legkedvezőbb kamatokat a néhány hónapos lekötött betétre adják a bankok.

A legalacsonyabb összeget az OTP-nél lehet elhelyezni, ahol a minimum csupán 100 ezer forint, a többi pénzintézet az elhelyezett összegek alsó határaként 300 000 és 1 millió forint közötti összeget határoz meg.

Felső határ a csillagos ég, de néhány 10 millió forinttól már egyedi kamatokat kérhetnek a vállalkozások. Ez az összeghatár az UniCredit Banknál 50, míg a Raiffeisennél és az MKB-nál 100 millió forint.

A CIB, amennyiben az ügyfél Elektronikus Betétben helyezi el pénzét, már sokkal alacsonyabb összegre is kiemelt kamatokat ad, míg az Erste hetente változtatja kedvezményes ajánlatait.

A betétállomány növekedése mellett egyre nagyobb szerepet kapnak az alacsony kockázatú betéti alapok, melynek legnagyobb előnyét a likviditás jelenti. Rövid távon ugyanis a kamatkockázat alacsonynak tekinthető.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 3. szombat
Ferenc, Olívia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 3. 19:16