Magyarország 2007: feketemunka 18 év alatt

Pénzcentrum
2007. augusztus 16. 05:40

Kötelező elemek, és választási lehetőség Minden évben diákok ezrei próbálnak nyári munkát találni, hogy hasznosan töltsék el a szünidőt. Sokan csak zsebpénzszerzés céljából áldozzák fel a nyár egy részét, de sokan már inkább a szakmai tapasztalat megszerzését tűzik ki célnak. Ennek ellenére minden nyáron hallani lehet a tömeges APEH birságokról, mivel sok cég feketén alkalmazza a diákokat. Íme egy kis ismertető, hogy diákként ne tudjanak kihasználni, illetve munkaadóként ne büntessen az APEH a tudatlanság miatt...

Munkajogi szabályozás:

A legelső szempont amit figyelembe kell venni, a jogi korlátozások. Nyári munkát nem vállalhat az, aki még nem töltötte be a 16. évet. Ez alól egy kivétel van, ha a diák már elmúlt 15, nappali tagozaton tanul, és a szülő engedélyezi a munkát.

Ezen kívül vannak a munkaadót korlátozó szabályok is, heti 40 óránál nem dolgozhat többet a diák, vagyis nincs túlóra, és éjszakai, készenléti vagy ügyeleti munkára nem lehet beosztani.

Több lehetőség is van a diákok alkalmazására. Ilyenek a közvetlen munkaszerződés, az alkalmi foglalkoztatás, és az iskolaszövetkezeteken keresztül történő alkalmazás. Minden esetben érdemes odafigyelni, mert aláírt szerződés nélkül nem várható el a munkaadótól, hogy betartsa a megbeszélt feltételeket.

Közvetlen munkaszerződés:

A fiatal munkavállaló köthet közvetlenül munkaszerződést a munkaadóval, és a szerződés megkötésekor be kell mutatnia a személyi igazolványát, az iskolalátogatási igazolást, a TB-kártyát, az adókártyát, és 16 év alatt a szülői beleegyezést. Ilyenkor a munkaadó fizeti a bért a diáknak, viselve az összes adminisztratív terhet.

A közvetlen foglalkoztatónak nem jár járulékkedvezmény a diákok után, vagyis ha közvetlenül áll a diákkal szerződésben a munkaadó, a fizetendő adó- és járulékösszegek megegyeznek a felnőtt munkavállalókéval.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A START-kártyás kedvezmények lehetőséget nyújtanak azonban a járulékköltségek csökkentésére. Ez a középiskolát elvégzett, 25 év alatti, munkaviszonnyal még nem rendelkező pályakezdők után vehető igénybe abban az esetben, ha a fiatal kiváltja a START-kártyát. A nyári idényben ez olyan diákoknál is alkalmazható, akik a középiskolát elvégezték, és még nem kezdték meg felsőfokú tanulmányaikat. Az ő esetükben a minimálbér 1,5-szeresének 15%-a, azaz jelenleg 14.738 Ft járulék fizetendő. Ez hosszú távú foglalkoztatás esetében nyújt megoldást a költségek csökkentésére.

Alkalmi foglalkoztatás:

Az vállalhat alkalmi munkát, aki az ahhoz szükséges dokumentumot (AM könyv) kiváltotta. Ez a lehetőség nem csak diákokra vonatkozik, a mezőgazdasági idénymunkák esetében a jellemző leginkább.

Az ilyen formában alkalmazott diákokra is azok a szabályok vonatkoznak, mint bárki másra, vagyis ugyanannál a munkaadónál folyamatosan legfeljebb 5 egymást követő napon dolgozhat a munkavállaló, havi szinten egy munkaadónál maximum 15 naptári nap, éves szinten pedig legfeljebb 90 nap. Vannak olyan kitételek is, mikor 90 napnál többet is lehet dolgozni ugyanannál a munkaadónál, például ha valaki nem mezőgazdasági idénymunkásként dolgozik, vagy a munkáltató nem magánszemély, vagy kiemelten közhasznú szervezet, mint például alapítvány.

Ez a forma szintén munkaszerződésnek számít, de ha az éves fizetés nem éri el a minimálbér összegét, akkor nem kötelező azt bevallani. Ezzel könnyebbé téve az alkalmi munkák adminisztratív feladatait a munkavállalók számára. A munkaadó a társadalombiztosítási kötelezettségeit az AM könyvbe beragasztott közteherjeggyel teljesíti.

A szövetkezet előnyei

HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
perfekt  |  2021.05.05 08:17
Durván még egy hónapunk van a számviteli beszámoló letétbe helyezési és közzétételi kötelezettség te...
hrdoktor  |  2021.05.03 06:38
Ha kihagyja a reggelit csökken a teljesítmény, a koncentrálóképesség, nő az esély az elhízásra és kü...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 8. 19:18