19 °C Budapest

Óriási lehetőség és hatalmas kockázat: vállalatok a virtuális pokol kapujában

Pénzcentrum
2007. augusztus 14. 16:00

A jó időben cselekvő vállalat, ha megfelelően használja a virtuális világok adta lehetőségeket és méri fel a bennük rejlő kockázatot, megtalálhatja számítását a Second Life-ban és az ehhez hasonló programokban, derül ki egy Gartner által készített tanulmányból.

A legnagyobb multinacionális vállalatok is kezdik felfedezni a virtuális világok egyre növekvő jelentőségét: az IBM, az Intel és a Sun is virtuális irodákat hozott létre a Second Life-ban, sajtókonferenciákat tartezeken keresztül, sőt gyakorta a belső megbeszélések is ilyen módon zajlanak.

A Dell ezzel szemben vásárlóinak biztosítja azt a lehetőséget, hogy a Second Life-on keresztül állítsák össze a kívánt személyi számítógépeket, majd azt a valóságban megrendeljék. Több nagyvállalat pedig ezt a fórumot választja, hogy közvetlenül segítse vásárlóit a termékeivel kapcsolatos problémák megoldásában.

A tanulmány rámutatott, hogy a cégek valóban sokat nyerhetnek a Second Life-ban való részvételen, javíthatják a vállalati kommunikációt, persze csak akkor ha képesek a biztonsági kockázatokat kivédeni, és a cég imázsát megvédeni.

A belső információk védelme kiemelt fontosságot kap a Second Life esetében, ugyanis nehéz arról meggyőződni, hogy ténylegesen ki is kapcsolódott be az irodai megbeszélésbe. Bár kérdéses, hogy kinek állhat érdekében folyamatosan a Second Life-ban ülni annak reményében, hogy valamilyen vállalati titokhoz hozzájuthat.

Ennél sokkal fenyegetőbb az európai vállalatok számára, hogy a Second Life jogilag az amerikai bíróságokhoz tartozik, a kormányzat pedig egyre több energiát fektet abba, hogy minden elektronikus formában "elhangzó" beszélgetés tartalmát ellenőrzése alá vonja, persze "nemzetbiztonsági okokból".

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 46 056 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 47 150 forintos törlesztőt (THM 15,61%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A vállalattal kapcsolatos bizalmas adatok védelme mellett azonban, a Second Life-ban is létező vagy még nem létező vállalatok számára létfontosságú, hogy óvják vállalatok jó hírnevét. A Second Life világát ugyanis a folyamatos botrányok jellemzik, nemrégiben például több hirdető, köztük a Vodafone is reklámjainak eltávolítását kérte, mert az olyan egyéb szervezet reklámjaival került egy helyre, melyek nem szívesen szerepelt volna egy lapon a nemzetközi kommunikációs társaság.

A Second Life azonban a már bennfentes, és a még érintetlen vállaltokra is kockázatot jelent, így érdemes lehet megpróbálni kiaknázni az értékesítési és kommunikációs lehetőséget, amelyet a virtuális világok magukban rejtenek.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 22. szerda
Beáta, Izolda
12. hét
Március 22.
A víz világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?