20 °C Budapest

Maga alá gyűrte Európa Amerikát!

Pénzcentrum
2007. május 7. 15:00

A virtuális világ, a Second Life (SL) népszerűsége továbbra is egy rakéta gyorsaságával száguld, sőt úgy tűnik, hogy Európában többen kíváncsiak rá, mint a tengerentúlon.

Márciusban az aktív SL felhasználók 61 százaléka európai volt, míg csupán 16 százalék amerikai, illetve 13 százalék ázsiai-csendes-óceáni térségbeli, legalábbis a ComScore felméréséből ez derül ki.

A tanulmány szerint 2007 márciusában összesen 1,3 millió ember használta a SL hivatalos programját, ez januárhoz képest 46 százalékos növekedést jelent. Az SL saját adatai szerint több mint 6 millió lakosa van már a virtuális országnak, s az elmúlt 60 nap során 1,7 millióan léptek be közülük.

A ComScore tanulmánya szerint a lakosok 61 százaléka férfi, 39 százaléka pedig nő. Március során az SL felhasználók közül 16 százalék Németországban lakik a valós életében, 8 százalék Franciaországban, illetve 6 százalék pedig az Egyesült Királyságban.

Januárról márciusra az Egyesült Királyságból "érkező" aktív lakosok száma 24 százalékkal emelkedett, míg az amerikai felhasználók esetében 92, a német játékosoknál pedig 70 százalékos növekedést regisztráltak.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A SL honlapját március során 3,6 millióan látogatták meg, amely az előző hónaphoz képest 17 százalékos, az év első hónapjához képest pedig 46 százalékos növekedést jelent.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?