7 °C Budapest

Kelet felé nyit a Fornetti: megnyíltak az első bolgár üzletek

Pénzcentrum
2007. július 12. 11:00

Tovább terjeszkedik a Fornetti Kelet- Európában, az elmúlt héten nyitotta meg első bulgáriai üzletét Várnában, amelyet a következő néhány napban további négy üzlet követ majd országszerte - írja a Világgazdaság.

A bolgár piacot jelenleg Magyarországról látják el, de várhatóan másfél éven belül megépül majd a havi 600 tonna kapacitású üzem. A bolgár piacra való belépéssel egy időben elindult az ukrajnai bővítés is: a Munkács mellett épülő gyárban várhatóan augusztusban indul majd be a termelés.

A keleti bővítéssel egy időben a cég szerbiai cége is erőteljesen fokozza a termelést, a legnagyobb profitot azonban a román piac termeli, amely az elmúlt időszakban évi 20 százalékos növekedést mutatott. A tavaly értékesített 15 ezer tonnányi Fornetti meghaladja a magyarországi forgalmat is.

Kissé visszafogottnak mondható ezzel szemben a szlovák, a lengyel és a cseh piacon tapasztalható érdeklődés, ahol összesen mintegy 400 tonnányi fagyasztott termék kerül terítésre hetente. Ezzel szemben szinte szárnyal a horvátországi értékesítés, ahol a gyorsan növekvő kereslet kielégítése érdekében újabb logisztikai központ épül Zágráb környékén.

A tulajdonosok egyre nagyobb potenciált látnak az egzotikus piacokban, ahol azonban a jelenleg alkalmazott értékesítési csatornák helyett a vidámparkokban és a multiplexekben jelennek majd meg a Fornettivel, illetve elképzelhető a spanyol vasúthálózat büféiben is kaphatóak lesznek a termékek.

Itthon a fagyasztott termékek és az újonnan bevezetett pizzák iránt van nagyobb kereslet, jelenleg a magyar termelőegységek látják el a német és a kuvaiti piacot is.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?