Kelet felé nyit a Fornetti: megnyíltak az első bolgár üzletek

Pénzcentrum
2007. július 12. 11:00

Tovább terjeszkedik a Fornetti Kelet- Európában, az elmúlt héten nyitotta meg első bulgáriai üzletét Várnában, amelyet a következő néhány napban további négy üzlet követ majd országszerte - írja a Világgazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A bolgár piacot jelenleg Magyarországról látják el, de várhatóan másfél éven belül megépül majd a havi 600 tonna kapacitású üzem. A bolgár piacra való belépéssel egy időben elindult az ukrajnai bővítés is: a Munkács mellett épülő gyárban várhatóan augusztusban indul majd be a termelés.

A keleti bővítéssel egy időben a cég szerbiai cége is erőteljesen fokozza a termelést, a legnagyobb profitot azonban a román piac termeli, amely az elmúlt időszakban évi 20 százalékos növekedést mutatott. A tavaly értékesített 15 ezer tonnányi Fornetti meghaladja a magyarországi forgalmat is.

Kissé visszafogottnak mondható ezzel szemben a szlovák, a lengyel és a cseh piacon tapasztalható érdeklődés, ahol összesen mintegy 400 tonnányi fagyasztott termék kerül terítésre hetente. Ezzel szemben szinte szárnyal a horvátországi értékesítés, ahol a gyorsan növekvő kereslet kielégítése érdekében újabb logisztikai központ épül Zágráb környékén.

A tulajdonosok egyre nagyobb potenciált látnak az egzotikus piacokban, ahol azonban a jelenleg alkalmazott értékesítési csatornák helyett a vidámparkokban és a multiplexekben jelennek majd meg a Fornettivel, illetve elképzelhető a spanyol vasúthálózat büféiben is kaphatóak lesznek a termékek.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Itthon a fagyasztott termékek és az újonnan bevezetett pizzák iránt van nagyobb kereslet, jelenleg a magyar termelőegységek látják el a német és a kuvaiti piacot is.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?