A siker kulcsa: megtalálni a rést

Pénzcentrum
2007. július 10. 16:00

Nem kell üzleti életet élned ahhoz, hogy csillogó névjegykártyádat elegáns mozdulattal nyújtsd oda ismerősnek, ismeretlennek. Egy londoni vállalkozás ugyanis a névjegykártya és a közösségi oldalak keresztezésével feltalálta a spanyolviaszt, megtalálta azt a piaci rést, amelyre "harapnak a halak", és legfőképpen megfelelő pénzt hoz vállalkozása számára.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Richard Moross még a BusinessWeek gazdasági újságnak is bevallotta, hogy vállalkozás kissé idejétmúlt profillal rendelkezik. A meglehetősen mókás névvel rendelkező Moo ugyanis online nyomtatási szolgáltatással kezdte meg működését tavaly szeptemberben.

A cég alapítójának és vezérigazgatójának elmondása szerint az indulás óta több mint 30 ezer rendelést teljesített 140 országba szerte a világban. Önmagában ez még nem adhatna semmiféle büszkélkedésre okot, mivel az iparágban vén rókának számító VistaPrint naponta 21 ezer szállítást teljesít.

Ami már jóval érdekesebb, a Moo megtalálta a számára megfelelő piaci rést: névjegykártyákat árusít főképp olyan vevők számára, akiknek nincs vállalkozásuk, nem üzletelnek. Ehelyett inkább webnaplójuk van, esetleg virtuális énjük valamely internetes szimulátorban.

A Moo minikártyája egy átlagos névjegykártya magasságának felével büszkélkedhet, kinézete pedig egyedi, minden egyes kártyára más és más képet lehet rátenni, egyenként 25 centért. Sokak szerint azért válhatott ilyen sikeressé a névjegykártya, mert egyrészt könnyen lehet vele beszélgetést kezdeményezni, másrészt egyáltalán nem tipikusan üzleti, nincs meg az a hivatalosság benne, ami megakaszthatná a beszélgetés kialakulását.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Moross egyébként arra a felvetésre, hogy mit fog tenni, ha elveszítik kártyáik az újdonság varázsát, szerényen az iPod-hoz hasonlítja minikártyáját, s úgy gondolja, hogy megfelelően kreatív innovációkkal életben lehet tartani az üzletet.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 27. szerda
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 26. 17:09