Elfogadták az egyéni vállalkozóról és az egyéni cégről szóló törvény koncepcióját

Pénzcentrum
2007. június 28. 14:18

Egyszerűbben és olcsóbban lehessen vállalkozást, illetve egyéni céget alapítani - a kormány szerint ezt a célt szolgálja az egyéni vállalkozóról és az egyéni cégről szóló törvény koncepciója. A kormányülésen elfogadták az elgondolást, amely mintegy 450 ezer egyéni vállalakozót érinthet - közölte a Kormányszóvivői Iroda.

Az egyéni céget alapító egyéni vállalkozók számára a tervek szerint nem lenne kötelező tőkeminimum jegyzés, illetve választhatnának, hogy korlátlan felelősség mellett működtetik az egyéni céget vagy meghatározzák azt az összeget, amelynek erejéig kötelezettséget vállalnak, pótbefizetés teljesítésével.

Előnyt jelent az is, hogy az egyéni cégek esetében nem lesz kötelező a jogi képviselet, nem lesz szükség vezető és ellenőrző testületekre. Ezen felül a koncepció alapján az egyéni cégek létrehozásához nem lesz szükség közjegyző közreműködésére, valamint illeték és közzétételi díj megfizetésére sem.

Hitelezővédelmi szempontból van jelentősége annak, hogy az egyéni cégekre kiterjedne a csődtörvény és a számviteli törvény hatálya.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?