14 °C Budapest

Elfogadták az egyéni vállalkozóról és az egyéni cégről szóló törvény koncepcióját

Pénzcentrum
2007. június 28. 14:18

Egyszerűbben és olcsóbban lehessen vállalkozást, illetve egyéni céget alapítani - a kormány szerint ezt a célt szolgálja az egyéni vállalkozóról és az egyéni cégről szóló törvény koncepciója. A kormányülésen elfogadták az elgondolást, amely mintegy 450 ezer egyéni vállalakozót érinthet - közölte a Kormányszóvivői Iroda.

Az egyéni céget alapító egyéni vállalkozók számára a tervek szerint nem lenne kötelező tőkeminimum jegyzés, illetve választhatnának, hogy korlátlan felelősség mellett működtetik az egyéni céget vagy meghatározzák azt az összeget, amelynek erejéig kötelezettséget vállalnak, pótbefizetés teljesítésével.

Előnyt jelent az is, hogy az egyéni cégek esetében nem lesz kötelező a jogi képviselet, nem lesz szükség vezető és ellenőrző testületekre. Ezen felül a koncepció alapján az egyéni cégek létrehozásához nem lesz szükség közjegyző közreműködésére, valamint illeték és közzétételi díj megfizetésére sem.

Hitelezővédelmi szempontból van jelentősége annak, hogy az egyéni cégekre kiterjedne a csődtörvény és a számviteli törvény hatálya.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
EZT OLVASTAD MÁR?