10 °C Budapest

Elfogadták az egyéni vállalkozóról és az egyéni cégről szóló törvény koncepcióját

Pénzcentrum
2007. június 28. 14:18

Egyszerűbben és olcsóbban lehessen vállalkozást, illetve egyéni céget alapítani - a kormány szerint ezt a célt szolgálja az egyéni vállalkozóról és az egyéni cégről szóló törvény koncepciója. A kormányülésen elfogadták az elgondolást, amely mintegy 450 ezer egyéni vállalakozót érinthet - közölte a Kormányszóvivői Iroda.

Az egyéni céget alapító egyéni vállalkozók számára a tervek szerint nem lenne kötelező tőkeminimum jegyzés, illetve választhatnának, hogy korlátlan felelősség mellett működtetik az egyéni céget vagy meghatározzák azt az összeget, amelynek erejéig kötelezettséget vállalnak, pótbefizetés teljesítésével.

Előnyt jelent az is, hogy az egyéni cégek esetében nem lesz kötelező a jogi képviselet, nem lesz szükség vezető és ellenőrző testületekre. Ezen felül a koncepció alapján az egyéni cégek létrehozásához nem lesz szükség közjegyző közreműködésére, valamint illeték és közzétételi díj megfizetésére sem.

Hitelezővédelmi szempontból van jelentősége annak, hogy az egyéni cégekre kiterjedne a csődtörvény és a számviteli törvény hatálya.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 21. vasárnap
Konrád
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 21. 16:08
Pénzcentrum  |  2024. április 21. 15:33
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm