Egyéni vállalkozó korlátozott felelősséggel? Itt vannak az újdonságok...

Pénzcentrum
2007. június 4. 08:30

Az egyéni vállalkozásról és az egyéni cégről szóló törvény koncepciótervezete szerint az egyéni vállalkozó a jövőben többszörös választási lehetőség előtt áll majd: eldöntheti, hogy a mai értelemben vett egyéni vállalkozó marad-e, de lehet egyéni cége is és abban döntése szerint korlátlan vagy korlátozott felelőssége - írja a Világgazdaság.

A koncepciótervezet a jegyzett tőke összegét is a vállalkozóra bízza, az egyéni vállalkozó felelőssége azonban az egyéni cég jegyzett tőkéjének és a kft. mindenkori tőkeminimumának megfelelő összegig terjed majd ki, ha a korlátozott felelősségre esik a választás. A kft. mindenkori jegyzett tőkeminimumához igazodó követelmény pótbefizetésként is teljesíthető, tehát nem kellene befizetni az alapításkor, csak akkor, ha veszteséges az egyéni cég.

Az egyéni vállalkozó továbbra sem lenne jogalany és a vállalkozás vagyona sem különül el a magánvagyontól. A változások szerint mód lehet majd arra, hogy a vállalkozó szüneteltesse működését és arra is, hogy támogatást kapjon a Bérgarancia Alapból.

A törvény tervezete az év második felében készülhet el.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?