10 °C Budapest

Egyéni vállalkozó korlátozott felelősséggel? Itt vannak az újdonságok...

Pénzcentrum
2007. június 4. 08:30

Az egyéni vállalkozásról és az egyéni cégről szóló törvény koncepciótervezete szerint az egyéni vállalkozó a jövőben többszörös választási lehetőség előtt áll majd: eldöntheti, hogy a mai értelemben vett egyéni vállalkozó marad-e, de lehet egyéni cége is és abban döntése szerint korlátlan vagy korlátozott felelőssége - írja a Világgazdaság.

A koncepciótervezet a jegyzett tőke összegét is a vállalkozóra bízza, az egyéni vállalkozó felelőssége azonban az egyéni cég jegyzett tőkéjének és a kft. mindenkori tőkeminimumának megfelelő összegig terjed majd ki, ha a korlátozott felelősségre esik a választás. A kft. mindenkori jegyzett tőkeminimumához igazodó követelmény pótbefizetésként is teljesíthető, tehát nem kellene befizetni az alapításkor, csak akkor, ha veszteséges az egyéni cég.

Az egyéni vállalkozó továbbra sem lenne jogalany és a vállalkozás vagyona sem különül el a magánvagyontól. A változások szerint mód lehet majd arra, hogy a vállalkozó szüneteltesse működését és arra is, hogy támogatást kapjon a Bérgarancia Alapból.

A törvény tervezete az év második felében készülhet el.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?