Milliomos üzlet az anyaságból - nem lehetetlen

Pénzcentrum
2007. május 14. 16:00

Első látásra úgy tűnhet, hogy a gyermeknevelés igen messze esik az üzleti élettől, azonban már többen is bebizonyították, hogy az anyaság többet érhet holmi MBA-diplománál.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Lori Kiser-Block, a FranChoice franchise tanácsadócég elnöke szerint az anyasághoz kapcsolódó képességekből könnyedén előnyt lehet kovácsolni egy-egy üzlet felépítése során. Természetesen egy új vállalkozás beindítása főleg a kezdetekkor erős időbeosztást igényel. Sokat segít tehát, ha valaki rendezett és módszeres, az anyukák pedig tipikusan így viselkednek a gyermeknevelés során.

Tamara Monosoff, a "Milliomos anyukák titkai" című könyv szerzője, valamint a Mom Inventors vezérigazgatója szerint a legtöbb anyuka a háztartás költségvetését is irányítja, valamint ők a kapcsolattartók az egyes családi barátokkal. Ezek a képességek könnyedén átalakíthatóak és igen szükségesek a sikeres üzlethez.

Több példa is állhat az ambiciózus anyukák előtt, köztük Julie Clark, a Baby Einstein alapítója is. Clark az első Baby Einstein videót saját otthonában készítette el, mivel úgy érezte, hogy nincs megfelelő termék, amellyel megoszthatná a saját művészetek iránt érzett szeretetét gyermekével. A Baby Einstein éves szinten 20 millió dolláros értékesítést ért el, majd Clark 2001-ben eladta a céget a Walt Disney-nek.

Monosoff egyébként felhívja a figyelmet arra, hogy sok anyukát a bukástól való félelem tart vissza a vállalkozás beindításától. Másrészt a sikertől is tartanak, hiszen a sikeres vállalkozás réven a saját, családon belüli pozíciójuk is megváltozik, amely miatt az otthon egyensúlya is felborulhat. Hogy ezeket a problémákat elkerüljék az anyukák, Monosoff azt javasolja, hogy igyekezzenek kapcsolatba lépni a hasonló cipőben járókkal, illetve vonják be az üzletbe a családtagokat.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 27. szerda
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 26. 17:09