0 °C Budapest

100 százalékos hozam? - ne higgy a mesékben!

Pénzcentrum
2007. május 9. 16:00

A hazai kisbefektetők is a saját bőrükön tapasztalhatták már, hogy vannak olyan "befektetési formák", melyek túl szépek, ahhoz, hogy igazak legyenek. Azonban figyelmeztetések és a bírósági perek ellenére mind a mai napig megélnek ezek az "üzletemberek", akik a figyelmetlen befektetők pénzét használva alapozzák meg saját jövőjüket.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az egyik amerikai szaklap újabb veszélyre figyelmeztet, melyre egy olvasói kérdés kapcsán derült fény. A magát interneten hirdető cég természetesen kiemelkedő lehetőséggel kecsegteti az ügyfeleket: nem kevesebb mint 10 százalékos kamatot ajánl a neki hitelezett összegekre, mindezt pedig nem évekre, hanem hónapokra érti.

Az ajánlatnak már önmagában is fel kellene keltenie az olvasó gyanakvását, hiszen a cég a bankban és a befektetési alapokban átlagosan elérhető összeg többszörösét ígéri. Ha azonban ez nem kongatta volna meg a vészharangokat, a dolgokat a cég szemszögéből közelítve mindjárt fény derül a turpisságra. Vajon miért venne fel valaki közel 120 százalékos éves kamatért összegeket, ha ennek kevesebb mint tizedéért is hitelhez tud jutni.

Mindemellett a vállalkozás semmilyen információt nem ad egyébként is homályos tartalmú honlapján arról, hogy mit kezd az általunk nyújtott hitellel, csupán azt hangsúlyozza, hogy ez hitel, és a pénzt fekteti be a nevünkben.

A szaklap újságírójának gyanúját igazolta, hogy a cég ügyvezetője nem volt hajlandó válaszolni a kérdésekre, a pénzügyi felügyelet pedig a honlapon végigtekintve egyértelműen felismerhetően tartotta a piramisrendszerek jegyeit.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A pénzügyi felügyelet emellett elárulta, hogy a cég rendelkezik számlával egy Karib-tengeri szigeten, a látottak alapján pedig semmiképpen nem javasolja az ajánlott lehetőség igénybevételét.

A történet, mint az a korábbiakból már kiderül az Egyesült Államokban játszódik, de mindenképpen jó példa arra, hogy nem lehetünk eléggé óvatosan a reálisnál nagyobb hozamot és könnyebb pénzszerzési lehetőséget ígérő termékek esetében.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 24. 16:06