100 százalékos hozam? - ne higgy a mesékben!

Pénzcentrum
2007. május 9. 16:00

A hazai kisbefektetők is a saját bőrükön tapasztalhatták már, hogy vannak olyan "befektetési formák", melyek túl szépek, ahhoz, hogy igazak legyenek. Azonban figyelmeztetések és a bírósági perek ellenére mind a mai napig megélnek ezek az "üzletemberek", akik a figyelmetlen befektetők pénzét használva alapozzák meg saját jövőjüket.

Az egyik amerikai szaklap újabb veszélyre figyelmeztet, melyre egy olvasói kérdés kapcsán derült fény. A magát interneten hirdető cég természetesen kiemelkedő lehetőséggel kecsegteti az ügyfeleket: nem kevesebb mint 10 százalékos kamatot ajánl a neki hitelezett összegekre, mindezt pedig nem évekre, hanem hónapokra érti.

Az ajánlatnak már önmagában is fel kellene keltenie az olvasó gyanakvását, hiszen a cég a bankban és a befektetési alapokban átlagosan elérhető összeg többszörösét ígéri. Ha azonban ez nem kongatta volna meg a vészharangokat, a dolgokat a cég szemszögéből közelítve mindjárt fény derül a turpisságra. Vajon miért venne fel valaki közel 120 százalékos éves kamatért összegeket, ha ennek kevesebb mint tizedéért is hitelhez tud jutni.

Mindemellett a vállalkozás semmilyen információt nem ad egyébként is homályos tartalmú honlapján arról, hogy mit kezd az általunk nyújtott hitellel, csupán azt hangsúlyozza, hogy ez hitel, és a pénzt fekteti be a nevünkben.

A szaklap újságírójának gyanúját igazolta, hogy a cég ügyvezetője nem volt hajlandó válaszolni a kérdésekre, a pénzügyi felügyelet pedig a honlapon végigtekintve egyértelműen felismerhetően tartotta a piramisrendszerek jegyeit.

A pénzügyi felügyelet emellett elárulta, hogy a cég rendelkezik számlával egy Karib-tengeri szigeten, a látottak alapján pedig semmiképpen nem javasolja az ajánlott lehetőség igénybevételét.

A történet, mint az a korábbiakból már kiderül az Egyesült Államokban játszódik, de mindenképpen jó példa arra, hogy nem lehetünk eléggé óvatosan a reálisnál nagyobb hozamot és könnyebb pénzszerzési lehetőséget ígérő termékek esetében.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. december 6. 17:38
Az RTL több műsorában is szereplő Osváth Zsolt youtuber Zshowtime nevű csatornájának nyilatkozva egy...
Kasza Elliott-tal  |  2022. december 6. 14:36
A decemberi Top 10-es listám egyik cége. Az osztalékhozama még soha nem volt ilyen magas, 10% körül...
MNB Intézet  |  2022. december 6. 11:17
A japán jen közel 30 százalékos gyengülést mutatott az elmúlt egy év során, amivel az 1988-as részvé...
Bankmonitor  |  2022. december 6. 10:52
Számtalan család élt már a Babaváró hitel kiemelkedő előnyeivel, ahogy sokan használták ki az otthon...
Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 6. 22:37
Hello vidék  |  2022. december 6. 22:38