2 °C Budapest

Befellegzett az illegális videóknak?

Pénzcentrum
2007. február 12. 14:00

A népszerű amerikai közösségi oldal, a MySpace bejelentette, ingyenes szoftverekkel segíti a médiavállalatokat annak érdekében, hogy azok meg tudják akadályozni az engedély nélkül terjesztett videók feltöltését. Az új program alapjául a már régebben kifejlesztett, illegális zenét blokkoló szoftver szolgált.

A program működésének alapja, hogy úgynevezett digitális aláírás (egyfajta ujjlenyomat) kerül a videó fájlokba, amely, ha megegyezik a MySpace adatbázisában tárolt aláírásokkal, a szoftver nem engedi a fájl feltöltését. Az adatbázist az egyes tartalmak tulajdonosai töltik fel önkéntes alapon, annak érdekében, hogy például a marketingosztály által feltölteni kívánt videókat a program ne blokkolja.

A bejelentésre egy héttel azután került sor, hogy az amerikai Viacom Inc. több mint 100 000 videó törlésére szólította fel az egyik legismertebb videómegosztó oldalt, a YouTube-ot. A MySpace újításával már előrébb jár, mint a YouTube, melyet emiatt egyre több kritika ér.

Az NBC Universal vezérigazgatója, Jeff Zucker szerint a YouTube-nak nem szabadna, hogy gondot okozzon a szolgáltatás kifejlesztése, hiszen egyes tartalmak kiszűrésére már most is alkalmas.

A videomegosztó oldal egyelőre nem vizsgálja át a feltölteni kívánt fájlokat, azonban a YouTube-ot tulajdonló Google vezérigazgatója szerint nemsokára a színre lép az ő rendszerük is, azonban konkrét időpontról nem nyilatkozott.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 29. kedd
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?