12 °C Budapest

Befellegzett az illegális videóknak?

Pénzcentrum
2007. február 12. 14:00

A népszerű amerikai közösségi oldal, a MySpace bejelentette, ingyenes szoftverekkel segíti a médiavállalatokat annak érdekében, hogy azok meg tudják akadályozni az engedély nélkül terjesztett videók feltöltését. Az új program alapjául a már régebben kifejlesztett, illegális zenét blokkoló szoftver szolgált.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A program működésének alapja, hogy úgynevezett digitális aláírás (egyfajta ujjlenyomat) kerül a videó fájlokba, amely, ha megegyezik a MySpace adatbázisában tárolt aláírásokkal, a szoftver nem engedi a fájl feltöltését. Az adatbázist az egyes tartalmak tulajdonosai töltik fel önkéntes alapon, annak érdekében, hogy például a marketingosztály által feltölteni kívánt videókat a program ne blokkolja.

A bejelentésre egy héttel azután került sor, hogy az amerikai Viacom Inc. több mint 100 000 videó törlésére szólította fel az egyik legismertebb videómegosztó oldalt, a YouTube-ot. A MySpace újításával már előrébb jár, mint a YouTube, melyet emiatt egyre több kritika ér.

Az NBC Universal vezérigazgatója, Jeff Zucker szerint a YouTube-nak nem szabadna, hogy gondot okozzon a szolgáltatás kifejlesztése, hiszen egyes tartalmak kiszűrésére már most is alkalmas.

A videomegosztó oldal egyelőre nem vizsgálja át a feltölteni kívánt fájlokat, azonban a YouTube-ot tulajdonló Google vezérigazgatója szerint nemsokára a színre lép az ő rendszerük is, azonban konkrét időpontról nem nyilatkozott.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?