A kalózok korának leáldozott - itt a csodafegyver!

Pénzcentrum
2007. február 20. 15:00

Hétről hétre tapasztalható a film- és lemezgyárak azon erőfeszítéseinek megtestesülése, amelyek a videó és az audió tartalommal való kalózkodás felszámolását célozzák. A legújabb csodafegyvert az Audible Magic szolgáltatja, s az ne más, mint egy nagyteljesítményű szűrőrendszer, amely képes megállapítani az egyes Internetes portálokról letöltött tartalomról, hogy az a szerzői jog védelme alatt áll-e.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az új szoftver eléggé egyszerű elvre épül, a technológia az, amely különlegessé teszi. Egy óriási adatbázishoz hasonlítja a letöltött tartalmat hasonlóságot keresve, természetesen a feladat korántsem egyszerű, de a bemutatón a szoftver kiállta a próbát, s a Youtube-ról találomra letöltött igen rossz minőségű és kínai nyelvű klipről pillanatok alatt kiderített, hogy az a Kill Bill 2. nevet viselő film 49. percében kezdődő jelenet.

Bár jogosan gondolnánk, hogy a filmgyárak számára eljött a Kánaán, a helyzet egyáltalán nem ennyire egyszerű, s egyik Internethasználónak sem kell attól tartania, hogy a letöltött kalózkiadás miatt komoly pénzbüntetést rónak majd ki rá, mert az új csodafegyver megtalálta a gépén a jogtalanul letöltött filmet.

Az Audible Magic által elkészített szoftver a fájlcserélő oldalakon, és a Youtube-hoz hasonló portálokon lesz majd képes megszűrni a nem szerzői jogvédelem alatt álló fájlokat és ellenőrizni, hogy az oldalnak van-e licence a tartalom megjelenítésére, feltéve, hogy ezek az oldalak valóban élni fognak a lehetőséggel és alkalmazni fogják a programot.

A hír hallatán ugyanis újabb kritika hullám indult meg a YouTube-ot birtokló Google ellen, amiért az nem tesz meg mindent az illegális tartalom kiszűréséért, s a licencjogok bővítéséhez köti a szűrőprogramok használatának kiterjesztését a különböző filmgyárak esetében.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A MySpace és a kisebb fájlcserélő portálok már használják a programot, amely azonban még koránt sincs készen, az adatbázis feltöltése folyamatosan zajlik, s a továbbiakban és óriási erőforrásokat igényel majd. Ez a legfőbb hátránya a szoftvernek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?