5 °C Budapest

Pert vesztett a Google - mégsem minden arany, ami...?

Pénzcentrum
2007. február 14. 11:00

Elmarasztalta ítéletében az amerikai digitális óriást, a Googlet egy belga bíróság, amiért az jogtalanul használt fel bizonyos részleteket belga újságok írásaiból, tette azt mást kontextusba, megrövidítve ezzel a nyugati ország médiaszereplőit.

A másodfokú bíróság jóváhagyta a korábbi döntést, amelyet szeptemberben hozott az elsőfokú hatóság, bár azon a tárgyaláson az alperes nem volt jelen. A most lezárult perben már képviseltette magát a Google, a védők érvei azonban süket fülekre találtak. Hiába bizonygatták, hogy a Google csupán néhány sort vesz át a cikkekből, amivel reklámozza a felpereseket, és mivel a GoogleNews-on nincs reklámfelület, az említett újságok ilyen jellegű bevételeit sem rövidíti meg.

A Google nyilatkozata szerint fellebbezni fog. Ha azonban a procedúra sikertelenül zárul, az amerikai nagyvállalatra várhatóan több millió dolláros büntetés vár arra az időre, amely az állítólag nem tett eleget az elsőfokú bíróság szeptemberi ítéletének.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 26. szombat
Virág
47. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?