9 °C Budapest

Támad az utószezon: rengeteg filléres luxusnyaralás várja a magyarokat

2019. augusztus 28. 05:45

Az utószezonban még egy utolsó nyaralási rohamra indulnak a magyarok, egyre többen választják az ősz első hónapjait a kikapcsolódásra. Olcsó ajánlatokban pedig nincs hiány, még mindig rengeteg akciós út közül válogathatunk.

Az augusztus 20-i hosszú hétvége évek óta a nyár végét jelenti a családosok számára, hiszen az azt követő hetek jellemzően már az iskolára készülés, a napi logisztikához való visszatalálás jegyében telnek. Egyre többen vannak viszont azok, akik, amennyiben még/már nincsenek iskoláskorú gyerekeik, és a szakmájuk sem követeli meg a szeptemberi kezdést, úgy a főszezon telítettsége helyett a nyugodtabb, és gyakran kedvezményesebb nyárutót választják egy kiadós tengerparti pihenésre - tudtuk meg Nagy Viktóriától, az Invia marketing managerétől.

Lemerítette a nyár a családi kasszát? Személyi hitelekért keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát!

Szezon vs. utószezon

"Egész Európában, főleg a nagy küldő országokban, például Németországban a szeptember közepe még abszolút főszezonnak számít" - nyilatkozta korábban a Pénzcentrumnak adott interjúban Szvoboda János, a Neckermann ügyvezetője. 

A tapasztalatok szerint Magyarországon is hasonló a helyzet: a szigorú értelemben vett főszezon legalábbis az előfoglalások alapján augusztus végéig, szeptember közepéig tart - mondta el a Pénzcentrumnak Keresztes Nóra, a Szallas.hu marketingmenedzsere, majd hozzátette, 

ám az iskolakezdés miatt már a csak a hétvégékre látunk ebben az időszakban magasabb foglalási darabszámokat és összegeket.

Elmondható tehát, hogy ősszel is szívesen utazunk, a tavalyi évhez képest a szeptember és októberi időszakra vonatkozóan több mint 40 százalékkal magasabb a foglalási darabszám. Jó hír, hogy a július-augusztusi és szeptember-októberi átlag foglálások alapján elmondható, hogy a főszezon után 

nagyjából 16 -19 százalékkal lesznek olcsóbbak a szállások. 

A négycsillagon Hotel Eger & Park szállodában két fő 49 265 forintért tölthet el két fő egy éjszakát szeptember 13. és 14. között a Szállás.hu ajánlatában, a szintén négycsillagos Hotel Therápia. Pécsen pedig 19 360 forintért ugyanezekkel a kondíciókkal. Siófokon a Fresh Hotelben 3 napot 2 fő 31 900 forintért pihenhet az idei utószezonban a Bónusz Brigád oldalán megvásárolható kuponnal. A Thermal Hotel Harkányban klasszik kétágyas szobát 11 900 forinttól foglalhatunk egy éjszakára az idei őszre az OTP Travel oldalán.

Ahol még tart a nyár

Akinek nem volt elég az idei hőség, esetleg nem jutott el nyaralni vízpart közelébe, az még megteheti, hiszen Európa számos országában tart még a nyár, és jó ajánlatokból sincs hiány. Az utazási irodák szerint jelenleg azok az úticélok a legnépszerűbbek, ahol még biztosan tart a nyár (Görögország, Spanyolország, Ciprus), vagy ahol szeptemberre válik viselhetőbbé a nyári kánikula (Egyiptom, Tunézia, Emirátusok).

Lemerítette a nyár a családi kasszát? Személyi hitelekért keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát!

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Míg Egyiptom nyáron leginkább a pihenés, strandolás és búvárkodás lehetőségével várja az oda látogatókat, ősszel már a nagyobb kirándulásokra (Luxor, Kairó, sivatagi quad-túrák, tevegelés) is alkalmas az időjárás

-ismertette lehetőségeket az Invia menedzsere. Ugyanígy, a sok látni- és felfedeznivalót kínáló görög szigetek és olasz, illetve spanyol városok műemlékeit, romjait, múzeumait is nagyobb eséllyel látogatják végig ebben az időszakban a turisták, miután kipancsolták magukat a strandokon.

Tavaly az ősszel utazók választása, népszerűség szerint az alábbiak szerint alakult:

  • 1. Görögország
  • 2. Egyiptom
  • 3. Törökország

Idén az eddig erre az időszakra lefoglalt utak száma alapján Egyiptom (azon belül is Hurghada) vette át a vezetést, őt követi Törökország (Side és Alanya), Görögország (Kréta, Zakynthos, Rodosz) pedig így a 3. helyre került. Az ezekre a hetekre foglalt utazások egyöntetű többségét all incusive, vagy ultra all inclusive ellátással foglalják le, gyakran kéthetes turnusokra, jellemzően 4 és 5 csillagos szállodákban, és repülővel valósítják meg - ezekből a faktorokból is jól látszik, hogy a döntési szempontok közül a pihenés lehetősége az elsődleges és a legfontosabb.

A jelenleg legkeresettebb ajánlatok erre az időszakra 

  • Egyiptom, Sharm El Sheikh, 8 nap, repülővel, all inclusive ellátás, 4 csillag, 167 627 forint/fő (09.18-25.)
  • Törökország, Side, 8 nap, repülővel, all inclusive ellátás, 4 csillag, 130 525 forint/fő (10.26-11.02.)
  • Görögország, Rodosz, 8 nap, repülővel, all inclusive ellátás, 4 csillag, 150 ezer forint/fő (09.17-24.)

De érdemes még szétnézni a többi utazási iroda ajánlatai között is, az osztrák Alpokban Bad Kleinkirchheimben szeptember 14. és 21. között egy hét 54 268 forintba kerül 3 csillagos hotelben a Neckermann ajánlatában. A három napos dalmát csillagtúra félpanziós ellátással szeptember végén 59 ezer forintba kerül fejenként az Ibusz szervezésében.

Lemerítette a nyár a családi kasszát? Személyi hitelekért keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát!

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem