2 °C Budapest

Megtaláltuk a legjobb lángost a Balatonnál: nem hiszed el, mennyibe kerül

2020. augusztus 11. 11:31

Olyan rémhírek kaptak szárnyra az utóbbi időben, miszerint átlagosan 1500-2000 forintba kerül idén egy balatoni lángos. Mivel ezen a héten végig csodás strandidő lesz, és ha már a strand, akkor szinte kötelező elfogyasztani egy lángost... öntsünk tiszta vizet a pohárba. Mutatjuk, a Balatonnál hol, mennyiért és milyen minőségben kapható a magyarok kedvenc strandétele. Ami biztosan kiderült: továbbra sem luxus a lángos a magyar tenger partján.

Ahogy már a korábbi években is, idén is indult felfedezni a balatoni kínálatot a likebalaton.hu, azonban nem találták a horrorbüféket, ahol aranyáron mérnék a sajtos-tejfölös lángost. A legtöbb helyen 550 forint egy sima lángos és ettől 50 forinttal volt lefele és felfele is eltérés - írják. Keszthely legforgalmasabb lángossütőjénél, a Balaton parton például 500 forintért árulják. A legolcsóbb simát 450 forintért (!) ettük, a legdrágábbat 700 forintért.

Ez azt jelenti, hogy tavaly óta 50-100 forintot drágítottak az egyszerű, fokhagymás lángos és a sajtos, tejfölös változatok árán is a Balatonnál.

A drágább verziók a töltött lángosok között voltak most is. Ezeket 900 forinttól, 1500 forintig árazták be és rendes, emberes adagok, de a középmezőnyből volt a legtöbb 1100-1200 forintért. Egy olyan akadt csak, ami 1500 forintba került. Ez, a legdrágább verzió, egy sajtos-tejfölös-szalámis-lilahagymás volt.

A többi is kiadós: darált hússal, virslivel, baconnel, káposztával, csirkemellel, kapros juhtúróval, vagy sajttal töltve. Mindegyik kitesz egy bőséges adag meleg ételt.

Kifejezetten különleges lángosokat is fel lehet fedezni a magyar tenger partján: golyóra formázott, töltött lángost, de volt velős, libamájas, aztán volt egy pirított káposztával, mustárral és füstölt csülökkel töltött emlékezetes verzió, de sopszka salátás és úgynevezett sztrapacskás is - kaporral, juhtúróval és csülökkel.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az idei toplistára felkerült legjobb lángosozókban viszont a sima sajtos-tejfölös is kiváló tud lenni, az északiparton pedig legalább annyi jó strandbüfé akad, mint a délin.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm