20 °C Budapest
Winter Landscape

Most érkezett: meghalt egy magyar túrázó Szlovéniában, itt történt a tragédia

MTI
2024. február 8. 15:23

Meghalt egy magyar túrázó az észak-szlovéniai Kamniki-Alpokban, a 45 éves férfit napok óta keresték - közölte szerdán a kranji rendőrség.

A közlemény szerint a férfi megcsúszott és elesett a meredek, havas és jeges terepen. A rendőrség helikopterekkel kereste, míg a hegyimentők a földön kutattak utána. A keresési és mentési művelet nagyon körülményes volt a meredek terület, a csúszós hegyoldal és a sűrű köd miatt, utóbbi a holttestet helikopteren szállító mentőcsapat felszállását is megnehezítette. A feltételezések szerint a férfi péntek reggel indult útnak Kamniska Bistrica területéről a Grintovec és a Skuta hegycsúcs felé. Utoljára élve a 1793 méteren lévő Kokrsko Sedlo hágó környékén látták.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem