9 °C Budapest
Kairo 2022

Ez lehet a magyarok új slágerországa: fillérekért utazhatsz most télből a nyárba

2022. december 9. 12:01

Kevesen tudják, de Egyiptom ősszel, télen egy sokkal barátságosabb arcát mutatja a látogatóknak: a hőmérséklet kellemes, a turistalátványosságok kevésbé zsúfoltak, ár-érték arányban pedig még mindig az egyik legjobb, Európához közeli ország. Egyiptom nagyon számít a turistákra, és szakmai szervezetek sokat tesznek azért, hogy a két ország kapcsolata tovább erősödjék, ezért is hívták meg a magyar utazási szakma képviselőit egy B2B workshopra Kairóba. 

Egyiptom az egyik legnépszerűbb úti cél a magyarok körében, 2019-ben, a Covid előtti utolsó békeévben 120 ezer honfitársunk kereste fel az afrikai országot, és az idén várhatóan közel hasonlóan sikeres évet zárnak: a három évvel ezelőtti eredmények 90 százalékát várják. Egyiptom a téli szezonban a Vörös-tenger melletti népszerű üdülőhelyek – Hurghada, Marsa Alam, Sharm el Sheikh – mellett olyan úti cél, amely egyike a Világ legfontosabb kulturális és történelmi látnivalóit kínáló országoknak, arról nem is beszélve, hogy ár-érték arányban szinte verhetetlen. A szakmai szervezetek sokat tesznek azért, hogy a két ország kapcsolata tovább erősödjék, ezért is hívták meg a magyar utazási szakma képviselőit egy B2B workshopra, és Amr Elkady, az Egyiptomi Turisztikai Hivatal vezetője kifejezte abbéli reményét, hogy a jövőben a tengerpartok mellett a magyar utazók az ország kulturális értékeit is jobban megismerik.

Még az esemény előtt Kairóban megtartotta éves közgyűlését a MUISZ, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége, melyben az elmúlt évet, a Szövetség által elért eredményeket értékelték. A pandémia utáni világban a tapasztalat szerint egyre több helyen számítanak a magyar turistákra, számos ország turisztikai hivatala kezdeményez találkozót a magyar szövetséggel – ahogy most tett Egyiptom is.

A közgyűlésen kiderült, hogy az ECTAA-val, az Európai Utazási Irodák Szövetségeinek ernyőszervezetével, melynek a MUISZ is tagja, szintén folyamatos az együttműködés. A témák között szerepel többek között a határokon átnyúló szolgáltatásokhoz kapcsolódóan a vagyoni biztosítékok kérdésköre, annak érdekében, hogy ha nem Magyarországon, hanem más európai országban bejegyzett utazásszervező szolgáltatásait veszi igénybe az utas, azonos védelemben részesüljön. A szakma ugyancsak fontosnak tartja, hogy ne csak az utazásszervezők, de a légitársaságok is rendelkezzenek felelősségbiztosítással, hogy ha az utas repülőjegyet vásárol, ne veszítse el a pénzét egy esetleges csődhelyzet esetén.

A szervezet emellett rendszeresen egyeztet a hazai döntéshozókkal, hogy Budapest turisztikai attrakciói egy városnézés során könnyebben megközelíthetőek legyenek turistabuszokkal és ezáltal bemutathatóak a külföldi turisták számára.

Megoldás a munkaerőhiányra

A Covid által megtépázott, munkaerőhiányos szektor problémáira nyújthat megoldást a közgyűlésen is ismertetett, a Magyar Turizmus Akadémián januárban induló utazási irodai képzés, ahol a tervek szerint olyan szakembereket nevelnek ki, akik aztán gyorsan és sikeresen el tudnak helyezkedni az utazási irodai szektorban – erről részletesebben is beszélt a Pénzcentrumnak adott interjúban a MUISZ elnöke, Molnár Judit.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A jogi, közgazdaságtani alapismeretek átadásán túl a fókusz a digitalizáción lesz, mutatja ezt a kurzus elnevezése is: Utazási irodai értékesítés a digitalizáció világában, de tanulhatnak a leendő hallgatók tárgyalástechnikát és kommunikációs alapfogásokról is. Az elnök elmondása szerint a pandémia utáni időszakban egyre többen fordulnak utazási irodákhoz utazásuk megszervezésének kérésével, ezért szükség van jól képzett, elhivatott szakemberekre a szektorban.

Címlapkép: Pénzcentrum

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem