27 °C Budapest
lake tarn forest mountain hill

Ez nem játék: 150 ezres bírságot kockáztat, aki ezekben a magyar tavakban, vízpartokon fürdik

2022. augusztus 6. 16:58

A tengerszemként emlegetett Apc mellett lévő bányató kétségkívül az ország egyik legszebb pontja, fürdeni azonban tilos és veszélyes is. Mivel mégis rengetegen fürdenek itt, a rendőrség ellenőrzést tartott, és további ellenőrzéseket ígért a helyszínen. Kevesen tudják, hogy sok természetes vízben tilos a fürdés, és komoly bírságt is kaphat, aki ezt megszegi.

Mivel valójában bányatóról van szó, a víz mélysége változó, a medrében pedig bányászati eszközök, sziklák, farönkök lehetnek, amelyek a víz partjáról nem láthatók és a fürdőzés során, a vízbe ugrás alkalmával sérüléseket okozhat - írja a hvg.hu. Ennek ellenére a heol.hu híradása szerint sokan posztolnak fürdőzős képeket a tóról. Erre figyelhetett fel a rendőrség, ugyanis 2022. augusztus 2-án ellenőrzést tartottak a tengerszemnél az Egererdő Zrt. munkatársával. "Az esetleges szabálysértőkkel szemben a figyelmeztetéseket részesítették előnyben" - írták.

Az Apc melletti bányatónál nemcsak a fürdés, de a sátorozás, a rendezvények szervezése is tilos, és autóval sem szabad megközelíteni, mert az odavezető út erdei magánút. A rendőrség azt ígérte, hogy mivel folyamatosak a szabálysétések, a jövőben is rendszeres ellenőrzéseket tartanak majd.

Nem csak Apc mellett tilos fürdeni

Általános szabály, hogy tilos fürdeni hajóútban, hajóutat és hajózási akadályt jelző bóják, nagyhajók, úszó munkagépek és fürdés célját nem szolgáló úszóművek 100 méteres körzetében, vízlépcsők és vízi munkák 300 méteres, hidak, vízkivételi művek, egyéb vízi műtárgyak, komp- és révátkelőhelyek 100 méteres körzetében.

Szintén tilos fürdeni kikötők, veszteglő- és rakodóhelyek, kijelölt, zárt vízisí és vízirobogó (jet-ski), valamint egyéb motoros vízi sporteszköz közlekedésére szolgáló pályák, hajóállomás területén, egészségre ártalmas vizekben, kijelölt fürdőhelyek kivételével a határvizekben és a városok belterületén lévő szabadvizekben, éjszaka és korlátozott látási viszonyok között, kivéve, ha a vízfelület megvilágított és legfeljebb a mélyvíz határáig, ahol a tiltó tábla jelzi.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Bármennyire népszerű is a fürdőzők körében, tilos fürdeni az Omszki-tóban, és a Duna teljes budapesti szakaszán. Emellett az ország számos pontján, például Gyékényesen folyamatosan gondot jelent az illegális strandolás a helyiek áltak csak "Kotró"-nak nevezett bányatóban, és a közeli Bélavári bányatóba sem szabad bemerészkedni.

Szegeden a Tisza mentén is sok az illegális partszakasz: itt elsősorban a hajózható helyeken tilos a vízbe menni. Szegeden a Sárga, a Foka és a Lapos területe számít tiltottnak- a Szegedma.hu információi szerint. A Keleti-főcsatornán sincsenek kijelölt fürdőhelyek, ahogy a Hortobágy, a Berettyó és a Körös partjain sem. Szintén tiltott a pécsváradi Dombay-tó. Ezenfelül időszakos tilalmakat is elrendelhet a hatóság:

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 7. vasárnap
Ibolya
31. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. augusztus 7. 16:08