11 °C Budapest
Relaxing weekend

Ezek a legjobb wellness szállodák 2022 -ben: itt a magyarországi toplista

2022. április 23. 12:01

Ha belföldi turizmusban gondolkozol, ám a mozgalmas kirándulások helyett a pihenésre, a gasztro-élvezetekre és a fürdőzésre helyeznéd a hangsúlyt, mindenképpen nyisd a nyaralószezont a legjobb magyar wellness szállodák egyikében – nem csak a Balatonon! Összeszedtük, melyek a legjobb wellness szállodák 2022 évében, hova utazz pároddal, sőt, akár a gyerekeiddel!

Cikkünkben a legjobb wellness szállodák 2022 évi listáját mutatjuk be: melyek a legjobb balatoni wellness szállodák, mik a legjobb wellness szállodák Kelet-Magyarországon, ha nem akarsz messzire utazni? A legjobb téli wellness szállodák mellett bemutatjuk, hova utazzunk tavasszal és nyáron, illetve, hogy melyek a legjobb gyerek wellness szállodák, ahol a kicsik is zavartalanul élvezhetik a kikapcsolódást nyújtó szolgáltatásokat.

Legjobb wellness szállodák 2022

Magyarország legnépszerűbb turisztikai látványosságai közé tartoznak a különféle termálvizes strandok és wellness szállodák, hiszen az egészséges, tiszta gyógyvizekből bőséges mennyiségben találhatunk forrásokat hazánkban. A magyar wellness szállodákban számtalan izgalmas és egyben pihentető szolgáltatást vehetünk igénybe – a legjobb wellness szállodák kínálatában rendszerint fellelhető szolgáltatás a hideg-, vagy melegvizes medence, a finn szauna és az infraszauna, illetve a különféle masszázsok, test- és arctisztító kezelések. Nézzük a listát!

A legjobb wellness szállodák Budapesten

A népes fővárosban lakó magyarok számára sokszor a legkézenfekvőbb megoldás az, ha helyben foglalnak szállást a legjobb budapesti wellness szállodák egyikében. A közelség előnye, hogy szabadnapjainkból nem telnek el súlyos órák utazással, mondhatni, elég „a szomszédba átruccannunk” a kikapcsolódásért. Nézzük, melyek a legjobb wellness szállodák helyben, a fővárosban!

Aquaworld Resort Budapest****

A Budapest szélén található Aquaworld Resort a medencék és csúzdák igazi birodalma: bárki jöhet, aki vidám felüdülésre vágyik, ám nem szeretne túlságosan messzire elutazni a fővárostól. A különböző szaunák mellett található a wellness hotelben gőzkamra, jégbarlang, ülő pezsgőpad, kneipp taposómedence és igénybe vehetünk megannyi kellemes masszázs szolgáltatást is.

Margit-sziget, Budapest
Margit-sziget, Budapest

Danubius Health Spa Resort Margit-sziget****

A közelmúltban milliárdos beruházásból felújított, négycsillagos margitszigeti hotel teljesen új arculatot öltött: a kényelmes bútorok és a földszínek mellett rengeteg üvegfelülettel találkozhatunk, melyeknek köszönhetően kiélvezhetjük a természet közelségét. Mindenképpen érdemes kipróbálni a gyógyászati részleget és a termálfürdőt, illetve kigőzölnünk magunkból a méreganyagokat a szaunában. A hotelhez tartozó Primer Fitness edzőterem 0-24 órában nyitva – egy kiadós edzés után érdemes részt vennünk egy aromaterápiás masszázson is.

A legjobb balatoni wellness szállodák

Rengeteg magyar köti össze wellness-pihenését egy kis balatoni kirándulással – nemhiába, hiszen mind a déli, mind az északi part egyedülálló kincsekkel, ízletes magyar borokkal, helyi finomságokkal és természetesen a gyönyörű balatoni látképpel kecsegtet.

Hotel Európa Fit Hévíz****

Ha a Balaton északi partjára kívánkozunk, kihagyhatatlan lehetőség a maximális kényelmet és kikapcsolódást nyújtó Hotel Európa Fit, ahol számtalan különféle szauna lehetőség áll rendelkezésünkre, például finn- és infraszauna, herbárium, sókabin, sőt, még naturista szauna is van. A gyógymedence és a csendes jóga- és relaxációs tér mellett külön érdekesség a trópusi élményzuhany. Fontos tudnunk, hogy nem csak passzív, hanem aktív pihenésre is van lehetőségünk: a heti rendszerességű sportprogramokon és vízi tornákon jól átmozgathatjuk fáradt izmainkat.

Hotel Wellamarin Zamárdi****

A Balaton déli partján található négycsillagos hotel lakótereit a feng shui alapelvei szerint rendezték be, hogy tökéletes nyugalmat és harmóniát árasszanak a pihenni vágyók részére. A Black & Orange wellnessrészleg gyertyafényes caladariummal, élménymedencékkel, masszázslehetőséggel, illetve gőzkabinnal és jégbarlanggal segíti a vendégeket ellazulni. A hotel elegáns éttermében igazán különleges, ínyenc fogásokat kóstolhatunk végig, hiszen szinte biztosan megéhezünk egy átfürdőzött nap után.

A legjobb téli wellness szállodák

Nem csak nyáron szeretünk ám wellnessezni, télen is szükségünk van a frissítő kikapcsolódásra – különösen jó ilyenkor egy hosszabb szauna-szeánsznak alávetni magunkat, hogy megszabaduljunk a szervezetünkben felgyülemlett méreganyagoktól.

Avalon Resort & Spa Miskolctapolca*****

A legjobb wellness szállodák 2022 évi listájáról nem lehet lehagyni a miskolctapolcai Avalon Parkot, ami az International Hotel Awards ötcsillagos minősítése szerint a világ legjobb hoteljei közé tartozik. A medencék, szaunák, és a különféle kabinok mellett a hotel híres a kiváló masszázsszolgáltatásokról, az arckezelésekről és az esztétikai, bőrfeszesítő kezelésekről is, hogy ne csak felfrissüljünk, hanem meg is szépüljünk a wellness végére. Érdekesség az Erdei Dizájn Spa is, amit a külön szállodaszárnyban megszálló vendégek vehetnek igénybe az alapszolgáltatások mellett – itt télen-nyáron fűtött infinity medencékben lehet fürdőzni, a természet közvetlen közelében. A wellness szolgáltatások mellett kiváló étterem és gyermek játszóház várja a magyar családokat.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Sódomb Egerszalókon
Sódomb Egerszalókon

Saliris Resort Spa & Konferencia Hotel Egerszalók****

Mára már Egerszalók jelképévé vált a jellegzetes, gyönyörű Sódomb – ilyen természeti képződmény a világon csak két helyen található, a hazain kívül az amerikai Yellowstone Nemzeti Parkban - és a festői, természetközeli környezet. Az óriási wellnessrészleg alapterülete 10.000 négyzetméter, a számtalan medence mellett található medencés bár, jakuzzik, taposómedence, különféle relaxáló és aromakabinok, szaunák és igénybe vehetünk olyan szépségápolási szolgáltatásokat is, mint a manikűr és a pedikűr; mindemellett még gyerekmedence is van.

A legjobb wellness szállodák vidéken

Nem csak Budapesten és a Balaton környékén vannak igazán nagy, izgalmas wellness szállodák – a legjobb wellness szállodák jelentős része található keleten és nyugaton, ami az ország szélére eső vidékiek számára igazán kézenfekvő megoldás, ha nem szeretnének messzire utazni.

Hotel Eger & Park****

A négycsillagos egri wellness szálloda két különböző stílusban van berendezve: a modern szárny mellett a Park szárny igazán izgalmas, barokk stílusú berendezésével kápráztatja el az oda látogatókat. Az úszó- és élménymedence mellett a pihenni vágyók kipróbálhatják a pezsgőfürdőt, a kombiszaunát, a finn szaunát, a bioszaunát, ám van gőzkabinjuk, aromakabinjuk, oxigénnel dúsított szobájuk és sószobájuk is, a tökéletes feltöltődés érdekében.

Spirit Hotel Thermal Spa Sárvár*****

Magyarországon a legjobb wellness szállodák egyike biztosan az ötcsillagos sárvári Spirit Hotel, amit a nemzetközileg elismert Gault & Millau 2016-ban az ország legjobb wellness hoteljének választott meg. A 10.000 négyzetméteres Oázis wellness- és fürdőrészleg mellett a legmodernebb eszközökkel felszerelt gyógyászati részleg várja a vendégeket. A különböző szaunák, kamrák és medencék (egész pontosan 22 darab) mellett a hotelnek saját gyógyvízforrása van. A masszázst se hagyjuk ki, ha erre járunk!

A legjobb gyerek wellness szállodák

Nem csak a felnőtteknek, hanem a lurkóknak is jár a kikapcsolódás: Magyarországon a legjobb gyerek wellness szállodák az ő számukra is biztosítják a zavartalan pihenést, ahol nem kell csendben lenniük, nyugodtan játszhatnak és lubickolhatnak a többi gyerkőccel közös medencében, vagy vehetnek igénybe kifejezetten gyerekek számára ajánlott spa szolgáltatásokat.

Kolping Hotel Spa & Family Resort Alsópáhok****

Aki próbált már családi nyaralást szervezni, akár egészen kicsi gyerekekkel, tudhatja, milyen nehéz megtalálni azt a wellness hotelt, ami minden korosztály igényeit kielégíti, hiszen míg anya és apa pihenni szeretne, addig a gyerekek telis-tele vannak energiával. A Kolping Hotelben külön gyerekek részére kialakított, játékos gyerekmedencék várják a legkisebbeket is, hogy ők is új élményekkel gazdagodhassanak.

Velencei Resort & Spa**** + Superior

A Velencei-tó első család- és gyerekbarát barát szállodája a négycsillagos Velencei Resort & Spa superior szálloda. A kisgyerekek számára külön játszószoba, gyerekmedence, játszótér és homokozó áll rendelkezésre. A kiemelt időszakokban, kiváltképp az iskolai szünidők idején szakképzett pedagógus vigyáz a legkisebb gyerekekre, hogy a szülők zavartalanul élvezhessék a pihenést.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm