8-15 százalékos kötelező szervizdíj bevezetését javasolják.

Már készülnek a nyitásra a balatoni büfések. A Sonline-nak nyilatkozó étterem-tulajdonos szerint az általános drágulás miatt természetes, hogy a magyar tengernél is 25-30 százalékkal többe kerül majd egy menü.
"Aki naponta vásárol, az látja, hogy egyik napról a másikra mennek fel az árak, a vendéglátás ezeket a változásokat már nem tudja követni" - nyilatkozta a Sonline-nak egy fonyódi étterem-tulajdonos, aki szerint ellátási problémák is várhatók. „Mindenki tanácstalan, hogy mennyit emeljen a fennmaradása érdekébe” – jegyezte meg Makkos Péter. „A fővárosban 30–40 százalékos drágulás tapasztalható, a balatoni éttermekben 25–30 százalékos emelkedésre kell számítani, az 1500 forintos napi menüt el kell felejteni" – húzta alá az étterem-tulajdonos.
A Kereskedelmi és Vendéglátó Vállalkozók Országos Érdekképviseleti Szövetsége fonyódi térségének elnöke külön kiemelte, hogy ha az árstop nem marad, akkor az étolaj ára legalább duplájára emelkedik, és ezt be kell építeni például a lángos árába is. Az alapanyagok mellett pedig az üdítők és az alkoholos italok árai is emelkedtek, emellett a közüzemi díjak drágulása, a szakmunkás minimálbér emelése és a munkaerőhiány sem kedvez a balatoni vendéglátásnak. Bizakodásra legfeljebb az ad okot, hogy talán több diákmunkásra számíthatnak, mint a korábbi években, a 25 év alattiakra vonatkozó szja-mentesség miatt ugyanis 15 százalékkal többet kereshetnek a fiatalok.
A 6-18 éves fiatalok mintegy heti 8 órát töltenek játékkal, a magyar gyerekek pedig mintegy 76 százaléka ezzel tölti a szabadidejét.
A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.
Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.
A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.
-
50 milliárdos rebranding folyamat zajlik a Penny-nél
A nehéz helyzetben is hosszú távra tervez az üzletlánc - a társ-ügyvezetőket kérdeztük.
-
Videó: ennyivel olcsóbb, ha nem a balatoni büfében vásárolsz, hanem a boltban
Megnéztük, milyen árak vannak a parton, és mennyibe kerül egy hamburger, ha magunk készítjük.
-
5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást (x)
Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.
- Rekordév a turizmusban - a nap hírei
- Hetekig tervezgetett a chicagói rém
- Meglovasították Puyol mezét a Puskás Arénából
- Még mindig folyik a nyomozás a szemétre került erdélyi magyar szavazólapok ügyében
- EU-s megerősítés: az atomenergia a zöld átmenet része
- Megtalálták a Dunában a kutyakiképző férfi holttestét
Külföldi piacra lépés 2022
Tiszaújváros – Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022


