8 °C Budapest
Elindult a pünkösdi roham: ennyiért találhatsz szállást a legfelkapottabb helyeken

Elindult a pünkösdi roham: ennyiért találhatsz szállást a legfelkapottabb helyeken

2021. május 14. 11:02

Május eleje óta vannak nyitva a magyar szállodák, az első igazi nagy rohamra a pünkösdi hosszú hétvégén számíthatnak. Folyamatosan van érdeklődés, foglalnak is a vendégek, teltház azonban nem lesz, így még nem késő megtalálni a szezon legjobb ajánlatait.

Május elején ismét kinyithattak a szállodák, és igaz, hogy csak védettségi igazolvánnyal lehet látogatni őket, de egyből meg is indultak a foglalások. Az első nagy roham várhatóan a pünkösdi hosszú hétvégét érinti majd, ami idén május 22-24-re esik. A szektor tehát a hosszú, szűk hónapok után végre fellélegezhet, a drámai árbevételek visszaesése után, ismét dolgozhatnak.

Százmilliárdokban kell mérni a veszteséget csak a szállodaiparban, a kereskedelmi szálláshelyeken, és akkor még nem esett szó a vendéglátóiparról, mondta el korbban Fleisch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke, aki szerint majdnemhogy felmérhetetlen, hogy mekkora kiesés volt a turizmusban. Míg a belföldi turizmus már nyáron élénkülhet, a budapesti szállodákban a külföldi vendégforgalom lassú visszatérésével legkorábban ősszel számolnak.

A szállodaszövetség azzal is kalkulál, hogy erős munkaerőhiány, és nem kizárt, hogy komoly drágulás is lesz, ezt a Pénzcentrumnak is megerősítették a turisztikai szakértők. Kíváncsiak voltunk, melyek a legnépszerűbb úti célok most, a szállás.hu adatai szerint 2021-ben a TOP 10 település Pünkösdkor (összesen a foglalások negyedét teszi ki ez a 10 település):

  • Eger
  • Siófok
  • Hévíz
  • Gyula
  • Sárvár
  • Pécs
  • Hajdúszoboszló
  • Balatonfüred
  • Zalakaros
  • Nyíregyháza

„Ami a pünkösdi foglalások számát illeti: eddig a tavalyi pünkösdi időszak 78 százalékánán állunk, de ez még sokat változhat a következő másfél hét last minute foglalásaival vagy esetleg lemondásaival. Kedvelt időszaknak látszik, de inkább a nyár a sláger” – nyilatkozta a Pénzcentrumnak a Szállás.hu marketingmenedzsere.

Ezek a legjobb ajánlatok idén pünkösdkor

Habár kifejezetten komoly drágulásra lehet számítani, azért nem lehetetlen jó belföldi ajánlatokat találi: a Szállásvadász oldalán például a Villa Plattensee Vonyarcvashegy wellness szállodában lehet eltölteni 2 éjszakát 40 608 Ft / 2 fő, büféreggelivel együtt.

Szintén a Szállásvadász ajánlatában érhető el a Danubius Hotel Annabella Balatonfüred csomagja, melykét fő részére tartalmaz szállást és félpanziós ellátást 57.750 Ft / 2 fő / 2 éj-től.

A négycsillagos Hotel Piroska Bükfürdő is várja a vendégeit: a szállás.hu-n keresztül foglalva 83 200 forintba kerül 2 főnek a szállás 2 éjszakára félpanziós ellátással. A szálloda épületkomplexumában saját élményfürdő, szaunavilág gyógyászati részleg várja a látogatókat.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A ceglédi négycsillagos Aquarell Hotelben a pünkösdi ajánlat keretében 2 éjszaka 83 600 forintba kerül, félpanziós ellátással együtt a Szallodak.hu ajánlatában.

Védettségi igazolvány nélkül senkit nem fogadnak

Arra a kérdésre, hogy mehet-e szállodába olyan vendég, aki tudja igazolni az oltását, de még nem érkezett meg a védettségi igazolványa, Flesch Tamás az MTI-nek elmondta, hogy nem:

sehol nem fogják beengedni azt a vendéget, akinek nincs igazolványa.

De úgy néz ki, ezzel nem lesz gond: a vidéki szállodákban 70-80 százalék közötti foglaltság várható pünkösdkor az előfoglalások adatai alapján - mondta el szerdán Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének alelnöke. Folyamatosan van érdeklődés, foglalnak is a vendégek, teltház azonban nem lesz. Úgy vélte, hogy a háromnapos hétvégéig még hátralévő kicsit több mint egy hét alatt ez nem fog változni jelentősen, bár bíznak abban, hogy még többen terveznek utazást. Megegyezte: sokakat visszatart, hogy bár az oltást megkapták, még nem rendelkeznek védettségi igazolvánnyal, ami szükséges a szállodai tartózkodáshoz. Kitért arra is, hogy a teljes májusi hónapban átlagosan 28-38 százalék közötti kihasználtsággal üzemelnek a magyarországi szállodák. A nyári hónapok közül júniusra eddig 30 százalékos az előfoglalások aránya, július-augusztusra is van érdeklődés. A külföldi turistákkal még nem számolhatnak, közben a külföldi piacok fokozatosan nyílnak meg a magyarok előtt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 13:12
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem