31 °C Budapest
Ezeket a fürdőket látogasd, ha extra biztonságra vágysz: az arany és platina fokozatot kell keresni

Ezeket a fürdőket látogasd, ha extra biztonságra vágysz: az arany és platina fokozatot kell keresni

2021. május 11. 14:29

Innovatív programot dolgozott ki az újranyitó fürdők számára a Magyar Fürdőszövetség és a SYNLAB a hatékony és biztonságos működéshez. A platina vagy arany fokozatot megszerző létesítmények vállalják, hogy a jogszabályok által előírtakon túl további higiéniai előírásoknak is megfelelnek. A program nem csak az üzemeltetőknek ad hiteles visszajelzést a munkájukról, de a látogatók számára is fontos információkkal bír. Megismerhetik, milyen intézkedésekkel gondoskodik az adott szolgáltató a biztonságukról, ez pedig tovább erősítheti a fogyasztói bizalmat.

Négy millió beoltottnál újabb lazító intézkedések léptek életbe Magyarországon, a kormányrendelet szerint a koronavírus ellen védettek - védettségi igazolvánnyal rendelkezők – számára újra nyitva állnak a fürdők is. A biztonságos újranyitáshoz a közfürdőket a kötelező önellenőrző vízvizsgálatok mellett országos tisztifőorvosi ajánlás is segíti az egészségügyi kockázatok mérséklésében.

Program indul a „látható higiéniáért”

Az újranyitásra készülve a SYNLAB, Magyarország legnagyobb labordiagnosztikai szolgáltatója a Magyar Fürdőszövetséggel együtt egy programot dolgozott ki a fürdők számára. A Kiválósági Programban résztvevő szolgáltatók vállalják, hogy az irányadó jogszabályok által elvárt önellenőrzéseken felül a napi rutinszerű takarítási hatékonyságukat szúrópróbaszerű kontrolloknak vetik alá.

Az üzemeltetők részére a laborvizsgálatokkal egybekötött mintavétel nem jelent újdonságot, hiszen a jogszabályi kötelezettségüknek eleget téve - évente vagy szezonálisan, a medence típustól függően akár kéthetente is - akkreditált laboratóriumi vizsgálati eredményekkel kell a vízminőségüket ellenőrizni. Emellett pedig a napi rutin részét képezik a fürdő szakemberei által végzett gyorstesztelések is, így például a klórszint ellenőrzése.

Még inkább felértékelődött a higiénia

A fürdőkben tehát a higiéniai kérdések eddig is kiemelt figyelmet kaptak. A járványhelyzet miatt azonban a vendégek szemében is még inkább előtérbe kerültek és felértékelődtek a kifogástalan higiéniai körülmények, illetve az a tudat, hogy az adott szolgáltató mindent megtesz a közegészségügyi biztonság érdekében.

Sok fürdővel állunk napi kapcsolatban, különösen jellemző ez a nyitást megelőző, feszített tempójú felkészülési időszakban. A kémiai, bakteriológiai vizsgálatok mellett gyakran kapunk kérdést arra is, hogy a fürdőknek a takarítási hatékonyságuk, higiéniai megfelelősségük önkéntes ellenőrzésére milyen lehetőségek vannak. Erre a valós igényre reagálva kezdtünk el kidolgozni egy komplex programot a Magyar Fürdőszövetséggel. Ez útmutatóként szolgál fürdőüzemeltetők számára abban, hogyan segíthetnek a higiéniai ellenőrzések a hatékony és biztonságos működésben

– mondta Szováti Katalin, a labordiagnosztikai szolgáltató környezetanalitikai üzletágának vezetője.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A választás alapja is lehet az értékelés

„A Kiválósági Program transzparens és objektív vizsgálataival hiteles visszajelzést nyújt a fürdőüzemeltetők számára saját munkájukról, egyúttal a vendégek is bármikor tájékozódhatnak a higiéniai körülmények színvonalas biztosításáról” – mondta Boros László Attila, a Magyar Fürdőszövetség elnöke. A program önkéntes laboratóriumi vizsgálatokon, visszajelzésen alapuló megfelelést jelent.

„A SYNLAB Kiválósági Programban megszerzett fokozat a látogatók számára is fontos információkkal bír, hiszen pontosan megismerhetik, milyen vizsgálatok elvégzésével és milyen előírások betartásával gondoskodik az adott szolgáltató a biztonságukról. Bízunk benne, hogy ezzel a társadalmi felelősségvállalással hozzájárulhatunk ahhoz, hogy a fürdőzők még komfortosabban érezzék magukat és gondtalanul tudjanak kikapcsolódni” – tette hozzá Szováti Katalin.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?