Ezeket a fürdőket látogasd, ha extra biztonságra vágysz: az arany és platina fokozatot kell keresni

Ezeket a fürdőket látogasd, ha extra biztonságra vágysz: az arany és platina fokozatot kell keresni

2021. május 11. 14:29

Innovatív programot dolgozott ki az újranyitó fürdők számára a Magyar Fürdőszövetség és a SYNLAB a hatékony és biztonságos működéshez. A platina vagy arany fokozatot megszerző létesítmények vállalják, hogy a jogszabályok által előírtakon túl további higiéniai előírásoknak is megfelelnek. A program nem csak az üzemeltetőknek ad hiteles visszajelzést a munkájukról, de a látogatók számára is fontos információkkal bír. Megismerhetik, milyen intézkedésekkel gondoskodik az adott szolgáltató a biztonságukról, ez pedig tovább erősítheti a fogyasztói bizalmat.

Négy millió beoltottnál újabb lazító intézkedések léptek életbe Magyarországon, a kormányrendelet szerint a koronavírus ellen védettek - védettségi igazolvánnyal rendelkezők – számára újra nyitva állnak a fürdők is. A biztonságos újranyitáshoz a közfürdőket a kötelező önellenőrző vízvizsgálatok mellett országos tisztifőorvosi ajánlás is segíti az egészségügyi kockázatok mérséklésében.

Program indul a „látható higiéniáért”

Az újranyitásra készülve a SYNLAB, Magyarország legnagyobb labordiagnosztikai szolgáltatója a Magyar Fürdőszövetséggel együtt egy programot dolgozott ki a fürdők számára. A Kiválósági Programban résztvevő szolgáltatók vállalják, hogy az irányadó jogszabályok által elvárt önellenőrzéseken felül a napi rutinszerű takarítási hatékonyságukat szúrópróbaszerű kontrolloknak vetik alá.

Az üzemeltetők részére a laborvizsgálatokkal egybekötött mintavétel nem jelent újdonságot, hiszen a jogszabályi kötelezettségüknek eleget téve - évente vagy szezonálisan, a medence típustól függően akár kéthetente is - akkreditált laboratóriumi vizsgálati eredményekkel kell a vízminőségüket ellenőrizni. Emellett pedig a napi rutin részét képezik a fürdő szakemberei által végzett gyorstesztelések is, így például a klórszint ellenőrzése.

Még inkább felértékelődött a higiénia

A fürdőkben tehát a higiéniai kérdések eddig is kiemelt figyelmet kaptak. A járványhelyzet miatt azonban a vendégek szemében is még inkább előtérbe kerültek és felértékelődtek a kifogástalan higiéniai körülmények, illetve az a tudat, hogy az adott szolgáltató mindent megtesz a közegészségügyi biztonság érdekében.

Sok fürdővel állunk napi kapcsolatban, különösen jellemző ez a nyitást megelőző, feszített tempójú felkészülési időszakban. A kémiai, bakteriológiai vizsgálatok mellett gyakran kapunk kérdést arra is, hogy a fürdőknek a takarítási hatékonyságuk, higiéniai megfelelősségük önkéntes ellenőrzésére milyen lehetőségek vannak. Erre a valós igényre reagálva kezdtünk el kidolgozni egy komplex programot a Magyar Fürdőszövetséggel. Ez útmutatóként szolgál fürdőüzemeltetők számára abban, hogyan segíthetnek a higiéniai ellenőrzések a hatékony és biztonságos működésben

– mondta Szováti Katalin, a labordiagnosztikai szolgáltató környezetanalitikai üzletágának vezetője.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A választás alapja is lehet az értékelés

„A Kiválósági Program transzparens és objektív vizsgálataival hiteles visszajelzést nyújt a fürdőüzemeltetők számára saját munkájukról, egyúttal a vendégek is bármikor tájékozódhatnak a higiéniai körülmények színvonalas biztosításáról” – mondta Boros László Attila, a Magyar Fürdőszövetség elnöke. A program önkéntes laboratóriumi vizsgálatokon, visszajelzésen alapuló megfelelést jelent.

„A SYNLAB Kiválósági Programban megszerzett fokozat a látogatók számára is fontos információkkal bír, hiszen pontosan megismerhetik, milyen vizsgálatok elvégzésével és milyen előírások betartásával gondoskodik az adott szolgáltató a biztonságukról. Bízunk benne, hogy ezzel a társadalmi felelősségvállalással hozzájárulhatunk ahhoz, hogy a fürdőzők még komfortosabban érezzék magukat és gondtalanul tudjanak kikapcsolódni” – tette hozzá Szováti Katalin.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 16. szerda
Jusztin
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?