6 °C Budapest
Időjárás: mire számíthatunk ma? (2020.01.13)

Időjárás: mire számíthatunk ma? (2020.01.13)

2020. január 13. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most hétfőn (2020.01.13).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most hétfőn (2020.01.13).

36 órás előrejelzés

Hétfő reggel az ország nagy részén borongós, párás, ködös időre ébredhetünk, helyenként szitálás, ónos szitálás sem kizárt, legfeljebb nyugaton lehet kissé szakadozottabb a felhőzet. Gyenge marad a déli-délnyugati szél. A legalacsonyabb hőmérséklet -1 és -5 fok között alakul. Napközben elsősorban az Alpokalján számíthatunk időnként napsütésre, máshol viszont tartósan borongós, párás, ködös időre van kilátás. Számottevő csapadék nem várható, de néhol szitálás, ónos szitálás előfordulhat. A délies szél gyenge, mérsékelt marad. A legmagasabb hőmérséklet -3 és +4 fok között alakul, északon, északkeleten mérhetjük az alacsonyabb, nyugaton a magasabb értékeket.

Kedden reggel sokfelé párás, ködös időre van kilátás, helyenként szitálás, ónos szitálás is kialakulhat. Nem lesz jelentős a légmozgás. A minimum-hőmérséklet -1 és -5 fok között alakul.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Hétfőn is nagy területen maradhat meg tartósan a pára és a köd, ahol korlátozott látási viszonyokra kell készülni. A helyenként kialakuló ködszitálás, ónos szitálás miatt csúszóssá, jegessé válhat az útburkolat, ezért tartsunk nagyobb követési távolságot! Az Alpokalján a naposabb időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Hétfőn sem érkezik front térségünkbe, de a felettünk lévő anticiklon miatt a következő napok időjárását sokfelé elsősorban a borongós, párás, ködös idő határozza meg. A fényszegény időszak miatt lehangoltabbak, fáradékonyabbak, depressziósabbak lehetünk. Ott, ahol kisüt a nap nyugaton, gynege melegrfonti tünetek jelentkezhetnek, emiatt gyulladásos panaszok, migrén előfordulhat. A nyirkos, szürke időben alacsony lesz hő- és komfortérzetünk, romolhat hangulatunk, közérzetünk. Öltözzünk melegen, rétegesen és fordítsunk figyelmet immunrendszerünk erősítésére, fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, valamint vitaminban gazdag ételeket!

Hójelentés

Havazás nem várható. A következő napokban számottevő csapadék nem várható, legfeljebb néhol szállingózhat a hó.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 19. hétfő
Emma
16. hét
EZT OLVASTAD MÁR?