Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.05.06)

2019. május 6. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most hétfőn (2019.05.06).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most hétfőn (2019.05.06).

36 órás előrejelzés

Hétfőn még sokfelé lesz esős az idő, a délután második felében északnyugaton szűnik meg először nagyobb területen a csapadék. Az északias szelet erős, viharos lökések kísérhetik. A legmagasabb hőmérséklet 8 és 16 fok között alakul. Kedden már valamivel szakadozottabb lesz a felhőzet, rövid napos időszakokra mindenhol számíthatunk. Kevés jelentéktelen zápor északkeleten alakulhat ki. Az északi-északnyugati szelet sokfelé élénk, erős lökések kísérhetik. Reggel többfelé fagypont közelébe hűl a levegő, délután a legmelegebb órákban 13 és 17 fok között alakul a hőmérséklet.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Hétfőn még sokfelé kell esőtől vizes, csúszós útszakaszokra számítani. Intenzív csapadékgócok területén lecsökkenhet a látástávolság, valamint viharos széllökések ronthatják az autók egyensúlyát. Néhol akár vízátfolyások is nehezíthetik a közlekedést. Sokfelé lesz élénk, erős, a Dunántúlon és néhol északkeleten viharos az északias szél, mely nagy mértékben csökkentheti a járművek menetstabilitását. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Hétfőn ugyan nem lesz front térségünkben, de még szerte az országban egész nap intenzíven jelentkezhetnek a korábbi kettős front okozta panaszok. Az érzékenyek körében fejfájás, migrén léphet fel, illetve álmosabbnak, bágyadtabbnak érezhetik magukat. Fontos az megfelelő mennyiségű vitaminbevitel. Fogyasszunk elegendő folyadékot, szezonális zöldségeket, gyümölcsöket!

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 25. szombat
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 25. 19:20
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem