Időjárás: mire számíthatunk ma? (2018.01.28)

2018. január 28. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most vasárnap (2018.01.28).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most vasárnap (2018.01.28).

36 órás előrejelzés

Vasárnap napközben változóan, erősen felhős időre van kilátás, hosszabb-rövidebb napos időszakokra szinte mindenhol számíthatunk. Említésre méltó csapadék nem várható, csupán a kora esti óráktól északkeleten elszórtan alakulhat ki gyenge szitálás. Az ország északi-északkeleti felén a nyugati-délnyugati szelet élénk lökések is kísérhetik. Délután 5 és 10 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfőn a Dunántúlon sok napsütésre számíthatunk, a Dunától keletre változóan felhős idő lehet a jellemző, északkeleten, keleten néhol gyenge eső, egy-egy jelentéktelen zápor sem kizárt. Az ország északi-északkeleti felén élénk, erős lesz a nyugatias szél. Enyhe lesz a hajnal, délután pedig 8-14 fokot mérhetünk.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Vasárnap is alapvetően csapadékmentes időre, száraz utakra készülhetünk, viszont hajnalban, reggel helyenként ködszitálás, kora estétől pedig elsősorban északkeleten elszórt gyenge szitálás fordulhat elő, mely nedves, vizes, csúszós útszakaszokat eredményezhet. Reggel, kora délelőtt sokfelé, napközben csak néhol okozhat pára, köd korlátozott látási viszonyokat. Az ország északi-északkeleti felén az élénk nyugati-délnyugati széllökések kissé csökkenthetik a járművek menetstabilitását. A naposabb tájakon érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Vasárnap sem lesz front térségünkben, viszont melegebb légtömegek érkeznek hazánk fölé, így a melegfrontra fokozottan érzékenyeknél fejfájás, migrén, alvászavar előfordulhat. A felhősebb, borongósabb tájakon élők lehangoltabbnak, fáradtabbnak érezhetik magukat. A naposabb tájakon élők hangulata, közérzete viszont javulhat, érdemes lesz egy sétát tenni a szabadban. A nyirkosabb tájakon élők kopásos eredetű ízületei panaszai tartósabban is jelentkezhetnek. A szélvédett tájakon a szállópor-koncentráció emelkedésével kell számolni, ajánlott elkerülni a forgalmasabb közlekedési csomópontokat. Itt az influenzajárvány, ezért különösen a hideg, helyenként nyirkos reggeli időben öltözzünk melegen, az időjárásnak megfelelően! Immunrendszerünk erősítése érdekében továbbra is ajánlott a vitamindús ételek fogyasztása.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 17. hétfő
Laura, Alida
25. hét
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem