11 °C Budapest

Eleged van és elhúznál? Ide már négyezer forintért elszökhetsz

2017. november 8. 14:00

Sokan még húzzák a szájukat, amikor elhangzik, hogy mindjárt itt a karácsony, de ez egyáltalán nem jogos: szentestéig ugyanis már csak 46-ot kell aludni. Még ennél is kevesebbet kell várni azonban az adventi időszakig, amikor számtalan karácsonyi vásárt rendeznek Magyarországon és külföldön is. Ha már unod a kürtőskalácsot, de szereted a karácsonyi vásárok hangulatát, akkor szerencséd van: akár néhány ezer forintért eljuthatsz Európa legjobb vásáraiba, nézzük, hogy hova és mennyiért.

Ha valaki még egyszer azt mondja neked, hogy ne beszélj a karácsonyról, mert még "hol is van az", akkor mutasd meg neki ezt a visszaszámlálót, mely december 24. este nyolc óráig méri a hátralévő időt:

Ha ez nem lenne elég drámai, akkor nézzük, az utolsó szenteste óta eltelt időszak, hogyan viszonyul a legközelebbiig hátralévő napok számához.

Na ugye, mindjárt itt van. Ha pedig szeretnél egy kicsit lazítani és az adventi hangulatot külföldön átélni, mutatjuk az ár-érték arányban legjobb lehetőségeidet.

Bécs

Szinte nincs olyan karácsonyi vásárokkal foglalkozó toplista a neten, melyre ne kerülne fel a város. Bécsben egymást érik a karácsonyi vásárok, azonban kiemelkednek közülük a bécsi városháza (Rathausplatz), illetve a schönnbruni kastély előtti piacok. Az előbbi november 17-én, az utóbbi pedig november 18-án nyit. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon
által megosztott bejegyzés,

Jó hír, hogy Bécs tényleg itt van a szomszédban, tehát egy jó forralt borért nem kell messzire menni. A legolcsóbb vonatjegy négyezer forintegy útra (13 euró), ha pedig több napra maradnál, megérheti a kirándulójegyet megvenni 43 euróért (kb. 13 ezer forint), melyben benne van egy négy napon belüli oda-vissza vonatjegy és a bécsi tömegközlekedés kétnapi használata is.

 

Prága

Prágában belvárosa nyáron is elvarázsolt helynek tűnik, a kis utcák, az asztronómiai óra és a zsidó negyed egészen különleges hangulatot ébresztenek, ha pedig ez az egész behavazódik, akkor garantált a szórakozás. A legnagyobb karácsonyi vásárok a Vencel téren (Václavské náměstí) és az Óváros téren (Staré Město) helyezkednek el, egymástól körülbelül öt percre. A rendezvények december 2-án nyitnak.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon
által megosztott bejegyzés,

Prága hátránya, hogy eljutás szempontjából pont az a hely, ami autóval sokaknak már kényelmetlen, vonattal túl sokáig tart, repülővel pedig drága. 

  • Autóval oda-vissza olyan 37 ezer forintot érdemes számolni a Via Michelin szerint autópálya-matricákkal és benzinnel együtt, 
  • vonattal egy útra a legolcsóbb jegy hatezer forintba kerül (19 euró) és ide is elérhető kirándulójegy 59 euróért (kb. 18 ezer forint), ebben azonban Béccsel ellentétben nem két-, hanem háromnapi tömegközlekedés-használat van benne.
  • Repülővel van közvetlen járat Budapest és Prága között, a jegyárak persze állandóan változnak, jelenleg olyan 40 ezer forintba kerülnek oda-vissza, a december eleji hétvégékre.

Brüsszel

A brüsszeli főtér (Grand-Place de Bruxelles) környékén elhelyezkedő Winter Wonders (Téli Csodák) elnevezésű rendezvényen több mint 200 bódé, kisgyerekeknek vidámpark, óriáskerék, jégpálya és különböző rendezvények dobják fel a hangulatot, november 24-től.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon
által megosztott bejegyzés,

Ide természetesen már repülővel kell menni, de jelenleg még a karácsony előtti hétvégére (december 14-18-ig) is elérhetők jegyek 18 ezer forint alatt a WizzAir és a RyanAir kombinációjával.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Berlin

Berlin hivatalos oldalán németes pontossággal szedték össze a város körülbelül 50 karácsonyi vásárát, nyitvatartási idővel és megközelíthetőséggel együtt, mely ide kattintva érhető el. Ezek közül kiemelkedik a Berliner Weinachtszeit, mely az Alecanderplatz mögött helyezkedik el november 24-től, valamint a WeinachtsZauber, mely Berlin történelmi belvárosában, a Gendarmenmarkton található november 27-től.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon
által megosztott bejegyzés,

Berlinbe eljutni leginkább repülővel érdemes, mivel, ha jókor vesszük meg a repülőjegyet, olcsóbb, mint a vonat. December 14 és 18 közötti dátumokra keresve például 12 ezer forint alatt megáll a retúrjegy, vonattal pedig a legolcsóbb jegy egy útra kerül körülbelül ennyibe.

Barcelona

Barcelonában a Fira de Santa Llúcia nevű karácsonyi vásár több mint 300 bódéval várja a vendégeket november 24-től a Placita de la Seu-n. Specialitása nemcsak abban rejlik, hogy a fentieknél valószínűleg jóval enyhébb időjárási körülmények között várhatjuk az ünnepet, hanem katalán tradíció szerint ünnepségekkel és óriási rácsos ágyakkal, valamint a betlehemek világából ismeretlen, de a katalánoknál létező, letolt nadrágú Caganer figurával is találkozhatunk.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon
által megosztott bejegyzés,

Barcelonába kizárólag repülővel érdemes nekiindulni néhány napra, a fenti (december 14 és 18 közötti) időpontokra van még retúrjegy 20 ezer forint alatt is.

Ha a karácsoniy vásárokhoz megjött a kedved, de szeretnéd még feltérképezni a lehetőségeidet, akkor további gyűjtéseket itt, itt és itt is találtsz angolul.

PÉNZRE VAN SZÜKSÉGED, MERT TERVEID VANNAK?

Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod az ideális gyorskölcsönt. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban 500 ezer forintos hitelösszeget, és 36 hónapos futamidőt adtunk meg. A THM-ek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a CIB Bank nyújtja (THM 11,73%), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank (THM 12,73%) ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni az Erste, a Cetelem, és a Cofidis gyorskölcsönét is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem