35 °C Budapest
Idén még a tavalyi rekordnál is többet költöttek a SZÉP kártyások

Idén még a tavalyi rekordnál is többet költöttek a SZÉP kártyások

2016. augusztus 15. 19:05

Idén július végéig mintegy 16 százalékkal többet - 43 milliárd forintot - költöttek a legnagyobb magyarországi bank által kibocsájtott SZÉP kártyák birtokosai, mint tavaly az első hét hónapban. A korábbi évekhez hasonlóan, a nyári időszak most is kiemelkedő a költések tekintetében. Az éves szabadságok és kirándulások mellett a fesztiválok költségeit is sokan fizetik SZÉP kártyájukkal.

A már felhasznált, 43 milliárd forintnyi OTP SZÉP kártyás juttatások több mint egyharmadát, mintegy 16,5 milliárd forintot a nyári hónapokban költötték el a kártyabirtokosok. A kártya egyes alszámláin felhalmozott juttatásokkal a nyári kiadások többségét - szálljanak meg akár egy családi panzióban, egy wellness szállodában, vagy menjenek hajókirándulásra - fedezhetik a kártyabirtokosok. Az elfogadóhelyek számának folyamatos növekedésével mostanra több mint 53 000 felhasználási lehetőség közül választhatnak - írja közleményében az OTP Bank.

A SZÉP kártyabirtokosok tudatosan használják fel a kártyájukra feltöltött juttatásokat. Az adatokból kitűnik, hogy a nagyobb összegeket a nyári időszakra tartalékolják.

- tudtuk meg Kuhárszki Andrástól, az OTP Bank Bankszámla Főosztályának igazgatójától.

SZÉP kártyával fesztiválra

Az utóbbi években augusztus a költések szempontjából, az egész évet tekintve kiemelkedő hónap volt. A kártyakibocsátó várakozásai szerint ez idén sem lesz másképp. Annak ellenére sem, hogy idén az augusztus 20 hétvégére esik. A népszerű wellness és termálfürdők mellett az ország egyik meghatározó turisztikai vonzerejének számító Sziget fesztivál belépőjegyeit is megvásárolhatták az OTP SZÉP kártyájukkal a kártyabirtokosok.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 23. szerda
Zoltán
25. hét
Június 23.
Szentivánéj
Június 23.
Olimpiai világnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. június 23. 13:00