3 °C Budapest
Mutatjuk, mikor vegyél eurót a nyaraláshoz

Mutatjuk, mikor vegyél eurót a nyaraláshoz

2016. június 3. 19:01

Alig két hét múlva kezdődik az iskolai szünet, jövő héten kezdődik a foci EB, így egyre többen tervezik már idei nyaralásukat. A vakáció célpontja és időpontja sok családnál már eldőlt, sokan mégis az utolsó pillanatig húzzák külföldi utazás esetén a valutavásárlást. A forint elmúlt napokban tapasztalt erősödését azonban érdemes lehet kihasználni, mivel aki megfelelő időzítéssel vásárolja meg a nyaraláshoz szükséges valutát, az akár sok pénzt megspórolhat.

Az évek során megszokhattuk, hogy a forint árfolyama akár egyik hétről a másikra jelentősen gyengülhet, így nem mindegy, mikor és milyen árfolyamon szerezzük be a nyaraláshoz szükséges eurót vagy kunát. Az euró árfolyama az elmúlt egy évben csak ritkán gyengült 310 forint alá, így a jelenlegi, 312 közeli árfolyam kifejezetten jó lehetőséget teremt a nyaralásra szánt valuta beszerzésére.

Az elmúlt napokban pozitív tendencia tapasztalható a hazai fizetőeszköz mozgásában és a korábbi 316 körüli szintekről egy hónapos csúcsra, 310 közelébe mozdult az euró árfolyama - hívja fel a figyelmet Buró Szilárd, az Equilor Befektetési Zrt. szakértője. Ugyan a Fitch hazánk adósbesorolásának javításával közvetlenül nem hozott forinterősödést, de július elején a Moody's is felülvizsgálja a magyar államadósság-besorolást, és amennyiben felminősítés mellett döntenek, megnőhet a kereslet a magyar eszközök iránt, ami a forintot közvetlenül is erősítené.

Szintén pozitívan hathat a forint-euró árfolyamra, ha a britek a június 23-i népszavazáson az Európai Unióban maradás mellett teszik le voksukat, ezen várakozások azonban már elkezdtek beépülni az árfolyamba és részben ennek is köszönhető a mostani erősödés. Buró Szilárd egyelőre kevéssé tartja valószínűnek, hogy huzamosabb ideig a jelenleginél sokkal erősebb lehet a forint. Ez pedig azt jelenti, hogy érdemes előre gondoskodni a külföldi tartózkodásra szóló valutakészletről, és akár már a mostani szinteken bevásárolni, mivel egy általános hangulatromlás könnyen visszalökheti az euró árfolyamát a 317-es szint közelébe.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 28. hétfő
Stefánia
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 27. 16:06