12 °C Budapest
Autósok figyelem: visszatérhet a várakozási idő a parkolásnál

Autósok figyelem: visszatérhet a várakozási idő a parkolásnál

2016. március 24. 19:06

Újra bevezethetik az öt perces várakozási időt a budapesti parkolóknál. Az előterjesztést jövő héten tárgyalják a Fővárosi Közgyűlésben.

Visszakerülhet a parkolási rendeletbe a korábban törölt ötperces türelmi idő, az erről szóló előterjesztést jövő szerdán tárgyalhatja a Fővárosi Közgyűlés. A parkolási rendelet módosítása a várakozási díj utólagos igazolásával kapcsolatos pontosítást tartalmaz, amely szerint a gépkocsijával parkoló mentesül a törvényben meghatározott egyórai várakozási díj és pótdíj megfizetése alól, ha az ellenőrzés időpontja vagy a mobiltelefonos parkolási díjfizetés érvényességének kezdő időpontja között nem telt el öt percnél hosszabb idő és a várakozási díjfizetést a parkolás-üzemeltető ügyfélszolgálati irodáján utólag igazolja - áll az előterjesztésben.

Javasolják azt is, hogy a rendelet módosítását a hatálybalépését követő fél éven belül - a fővárosi parkolás-üzemeltetők bevonásával, azok tapasztalatai alapján - vizsgálják felül és arról ismét tárgyaljon a Fővárosi Közgyűlés. A türelmi idő eltörlésére vonatkozó módosítás áprilisban lépett volna hatályba.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?