5 °C Budapest

Tízezreket bukhatsz, ha erre nem figyelsz

2015. szeptember 3. 11:01

Tízezreket bukhatunk, ha nem olvasunk el figyelemesen minden apró részletet, amikor utazunk, repülőjegyet vásárolunk.

A fapados járatok azért tudnak olyan olcsók lenni, mert számos szolgáltatást magunknak intézhetünk el, ezt a szolgáltatást nem kell hozzácsapni a repülőjegy árához. Csak akkor van ezzel baj, ha az ember megfeledkezik valamiről, és utólag a reptéren kell fizetnie, illetve akkor, ha a nem könnyen megszerezhető információ miatt kerül ilyen helyzetbe.

Egyik olvasónk számolt be arról, hogy 26 fontot, körülbelül 11 ezer forintot kellett fizetnie a London lutoni reptéren, amikor a Wizz Air egyik járatával készült Budapestre.

Online jegyvásárlás után elintézte az online check-int, kiválasztotta az ülőhelyét, kapott emailben egy pdf formátumú beszállókártyát. Ezt mutatta be a reptéren az ellenőrző személyzetnek, a telefonján, nem pedig kinyomtatva. Ott azt mondták neki, hogy ennek a társaságnak a jegyét nem fogadják el pdf-ben. Csak, ha

  • a Wizz Air alkalmazáson keresztül mutatja be,
  • vagy a reptéri utasfelvételnél nyomtattat magának egy beszállókártyát.

Az ellenőrző személyzet a reptéri utasfelvételt és a nyomtatást javasolta. Miután olvasónk végigállta a sort, akkor szembesült az extra költséggel. A fizetéshez újra sorba kellett állnia a reptéri problémás, elveszett csomagos ügyfelekkel együtt, és a befizetést igazoló szelvény bemutatása után kapta meg a beszállókártyáját.

Sok más repülőtársaság esetében ezzel nincs gond. A Wizz Air pdf formátumú jegyére rá van írva, hogy ki kell nyomtatni a beszállókártyát. Így ha

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,57%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

elolvasta volna az apróbetűs részt, vagy figyelt volna az online becsekkolás során a felhívásra, nem került volna ilyen helyzetbe.

A légitársaság Pénzcentrum kérdésére elmondta, minél kevesebb reptéri szolgáltatást vesz valaki igénybe, annál olcsóbb lesz a jegye. A Wizz Air esetében azért nem működik a pdf-bemutatás, mint a többi társaság esetében, mert az azonosító kódot nem lehet leolvasni telefonon keresztül - nem úgy, mint az alkalmazáson keresztül.

Nem mindegy tehát, hogy figyelünk-e erre, vagy sem. Mert egyrészt a sok intézkedés, sorban állás és a fizetés közepette simán lekéshetjük a gépet, másrészt akár duplájára is nőhet az eredeti költségünk, ha épp egy olcsó jegyet sikerült kifognunk.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 31. kedd
Marcella
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. január 31. 10:03